Πατριάρχης Κύριλλος: Έκκληση να μην αναγνωριστεί η νέα Εκκλησία της Ουκρανίας

  • Dogma
πατριάρχης

Έκκληση απευθύνει στους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών ανά τον κόσμο ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, προκειμένου να μην αναγνωρίσουν την «προσφάτως δημιουργηθείσα ψευδο-εκκλησιαστική δομή» της Ουκρανίας.

«Σας καλώ εσάς και την Αγία Εκκλησία σας να μην αναγνωρίσετε την προσφάτως δημιουργηθείσα ψευδο-εκκλησιαστική δομή και να μην ξεκινήσουν την ευχαριστηριακή κοινωνία μαζί της» δηλώνει ο Πατριάρχη Μόσχας, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου της Ουγρέσσα, με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Νικολάου με το Ιουλιανό Ημερολόγιο, ο Πατριάρχης Μόσχας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Όλοι εμείς προσευχόμαστε για να μην καταστρέψει την πνευματική ζωή του αδελφικού μας λαού καμία δύναμη του ψεύδους. Αν μέσα στη χιονοθύελλα δεν υπάρχει δυνατότητα προσανατολισμού και δείχνουμε στον ταξιδιώτη λάθος κατεύθυνση, θα χαθεί, Έτσι συμβαίνει και με το λαό που βιώνει σήμερα πολύ δύσκολες καταστάσεις.Όταν δείχνουν το λανθασμένο δρόμο, ο οποίος αποσπά τους ανθρώπους από την πραγματική Εκκλησία, όταν τους προτείνουν να παραδώσουν την ψυχή τους στους αυτοαποκαλούμενους ηγέτες και το σχίσμα να αντιλαμβάνονται ως ευλογημένη Εκκλησία, είναι ο δρόμος που οδηγεί στο πνευματικό «πουθενά», είναι ο δρόμος της καταστροφής. Ποιος άραγε να το αποσαφηνίσει παρά την Εκκλησία; » είπε μεταξύ άλλων, και πρόσθεσε: «Να προσευχόμαστε στον Κύριο και στον Άγιο Νικόλαο, προστάτη και τον πιο αγαπημένο Άγιο στη Ρωσία να μας οδηγήσουν στο σωστό δρόμο».

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ