Πατριάρχης Μόσχας: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ενότητα της Ορθοδοξίας

  • Dogma
πατριάρχης

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, χαρακτήρισε τις ενέργειες που γίνονται προς την κατεύθυνση της «ουκρανικής αυτοκεφαλίας», μια εντολή με «παγκόσμιες διαστάσεις» και μία «προσπάθεια για καταστροφή της μοναδικής ισχυρής Ορθόδοξης δύναμης στον κόσμο».

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος ανέφερε χαρακτηριστικά, «Η εντολή για καταστροφή της ενότητας της Εκκλησίας μας είναι μια εντολή που έχει παγκόσμιες διαστάσεις. Δεν είναι μόνο ένας αγώνας για τις δικαιοδοσίες- είναι μια προσπάθεια για την καταστροφή της μοναδικής ισχυρής Ορθόδοξης δύναμης στον κόσμο».

Παράλληλα, ο Πατριάρχης Κύριλλος υπογράμμισε ότι Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν έχει δικαίωμα να συγκαλέσει Πανορθόδοξη Σύνοδο, καθώς οι κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν του παραχωρούν τέτοιο δικαίωμα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι την  περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας — Πατριαρχείο Κιέβου, Φιλάρετος Ντενισένκο, δήλωσε ότι η ημερομηνία σύγκλησης του νέου Οικουμενικού Συμβουλίου, κατά την οποία θα αναγγελθεί η αυτοκεφαλία, θα εξαρτηθεί από τον Βαρθολομαίο.

TOP NEWS