Πέντε ενορίες της Νέας Υόρκης λειτούργησαν ως χώροι εμβολιασμού

  • Dogma
νέας υόρκης

Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Οι ενορίες μας είναι χώροι για την προώθηση και την επίτευξη του κοινού καλού: Χώροι, όπου μπορούμε να συγκεντρωθούμε για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον ώστε όλοι να φροντίσουμε για την υγεία του κάθε ανθρώπου, σωματική και ψυχική. Σε αυτή την πανδημία που δοκιμάζει όλη την ανθρωπότητα ο εμβολιασμός είναι ο πλέον σίγουρος τρόπος για να κρατήσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας ασφαλείς. Ιδιαίτερα μάλιστα τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τους γείτονές μας που είναι πιο ευάλωτοι στον κορονοϊό».

Με αυτή την ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος «συνόδευσε» την επίσκεψή του στην ενορία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, μια από τις πέντε ελληνορθόδοξες ενορίες στην πόλη της Νέας Υόρκης, οι οποίες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο λειτούργησαν ως κινητά εμβολιαστικά κέντρα.

Εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συναντήθηκε με μέλη του υγειονομικού προσωπικού του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ που εμβολιάζουν και διενεργούν εξετάσεις στους πολίτες και τα οποία διαθέτουν τεράστια εμπειρία στην αντιμετώπιση της νόσου. Αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν, μεταξύ άλλων, και οι τρόποι με τους οποίους διαφορετικές θρησκευτικές κοινότητες μπορούν να συνεργαστούν και να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους διαθέσιμους χώρους και τα διαθέσιμα μέσα για την υποστήριξη και τη φροντίδα όλων των πολιτών σε καιρούς αβεβαιότητας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

TOP NEWS