Ποιμαντορική Επίσκεψη Μητροπολίτου Κλεόπα στην Ισλανδία

  • ΔΟΓΜΑ

Στη συνέχεια, ο μητροπολίτης είχε συνάντηση με μέλη της Ομογένειας, για να πληροφορηθεί τα της πνευματικής προόδου της ενορίας και των δραστηριοτήτων των πιστών στην Ισλανδία, στους οποίους ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί και πάλι το Ρέικιαβικ, μαζί με τον π. Αλέξανδρο.

Την 4η ποιμαντορική επίσκεψη του στην Ισλανδία πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπας, από την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021 έως και την Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021 στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος και της ποιμαντικής μέριμνάς του για το ποίμνιο της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως στις Βόρειες Χώρες.

Το απόγευμα της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Αλέξανδρο Λουκάτο, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο, περιηγήθηκε στην πόλη του Ρέικιαβικ, όπου είχε την χαρά να συνομιλήσει με Έλληνες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια στη φιλόξενη αυτή χώρα.

Το βράδυ του Σαββάτου, οι δύο κληρικοί παρεκάθησαν σε δείπνο, που παρέθεσαν στην οικία τους ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος στην Ισλανδία, Εντιμ. κ. Rafn Alexander Sigurdsson, μετά της συζύγου του Ευγ. κ. Anna Juliana Sveinsdottir. Στο δείπνο παρεκάθησαν, επίσης, η Επικεφαλής της Λουθηρανικής Εκκλησίας της Ισλανδίας κ. Agnes M Sigurdardottir, η Διευθύντρια του Τμήματος Θεολογικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας Ελλογ. κ. Solveig Anna Bóasdóttir, ο Εφημέριος της Ρωσικής Ενορίας στο Ρέικιαβικ Αιδ. Πρεσβύτερος κ.Timur Zolotuskiy, η τέως καθηγήτρια στο μουσικό σχολείο του Isafjordur κ. Sigridur Ragnarsdottir, ο σύζυγός της κ. Jónas Tómasson, μουσικοσυνθέτης, και η Ευγ. κ. Karitas Μητρογώγου.

Την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, ο Επίσκοπος προέστη της Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέστηκε στο παρεκκλήσιο του Πανεπιστημίου της Ισλανδίας, με τη συμμετοχή του π. Αλεξάνδρου. Στην ομιλία του, ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και στη σπουδαιότητα της συμμετοχής των πιστών στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας:

Συγκεντρωνόμαστε στο ναό για να προσευχηθούμε, να πάρουμε δύναμη και τόνωση πνευματική. Η σύναξή μας έχει κι ένα βαθύτερο περιεχόμενο. Φανερώνει τη σύναξη του λαού του Θεού και την αποκάλυψη του μυστικού Σώματος του Χριστού, που είναι η Εκκλησία Του.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε, ακολούθως, τους υπευθύνους του Πανεπιστημίου της Ισλανδίας, για την παραχώρηση του παρεκκλησίου, τον Εντιμ. κ. Alexander Sigurdsson για την αμέριστη συμπαράστασή του στη διοργάνωση της επίσκεψης στο Ρέικιαβικ, τον π. Αλέξανδρο και όλους όσοι συμμετείχαν στη Λατρευτική σύναξη, ευχόμενος προεορτίως τα δέοντα για την επερχόμενη εορτή των Χριστουγέννων.

Στην Ευχαριστιακή Σύναξη παρευρέθησαν η Επικεφαλής της Λουθηρανής Εκκλησίας της Ισλανδίας κ. Agnes M Sigurdardοttir, ο Εντιμ. κ. Sigurdsson με την οικογένειά του, ο κ. Ευάγγελος Δημητρόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ισλανδίας και μέλη της Ενορίας του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου Ρέικιαβικ.

Στη συνέχεια, ο μητροπολίτης είχε συνάντηση με μέλη της Ομογένειας, για να πληροφορηθεί τα της πνευματικής προόδου της ενορίας και των δραστηριοτήτων των πιστών στην Ισλανδία, στους οποίους ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί και πάλι το Ρέικιαβικ, μαζί με τον π. Αλέξανδρο.

Οι επισκέψεις αυτές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή της Τυρινής, 6 Μαρτίου 2022, εν όψει της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, και την Κυριακή, 5 Ιουνίου 2022, επ᾽ ευκαιρία της επερχόμενης εορτής του Αποστόλου Βαρθολομαίου, προστάτου και εφόρου της ενορίας.

TOP NEWS