Πόλεμος στην Ουκρανία: 7η μέρα της εισβολής – Live όλες οι εξελίξεις

  • Δόγμα

Η εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται για 7η μέρα, με τα διεθνή ΜΜΕ να αναφέρουν πως οι δυνάμεις της Ρωσίας έχουν μπει στο Χάρκοβο και πως η Μαριούπολη είναι περικυκλωμένη.

Η Ρωσία συνεχίζει τις προσπάθειές της να καταλάβει το Κίεβο και μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας.

Η εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται για 7η μέρα, με τα διεθνή ΜΜΕ να αναφέρουν πως οι δυνάμεις της Ρωσίας έχουν μπει στο Χάρκοβο και πως η Μαριούπολη είναι περικυκλωμένη.

Οι Ρωσικές δυνάμεις αναμένεται σήμερα να εντείνουν τις προσπάθειές τους για το Κίεβο, με το βομβαρδισμό την Τρίτη να είναι ανελέητος, και οι εικόνες να προκαλούν σοκ.

Δείτε live τις εξελίξεις

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας εισέβαλαν τις πρώτες πρωινές σήμερα στο Χάρκοβο, κάνοντας λόγο για μάχη σε εξέλιξη στην πόλη αυτή της ανατολικής Ουκρανίας.

«Αερομεταφερόμενα ρωσικά στρατεύματα έκαναν απόβαση στο Χάρκοβο και επιτέθηκαν σε νοσοκομείο» της πόλης, ανέφερε ο ουκρανικός στρατός μέσω Telegram. «Βρίσκεται σε εξέλιξη μάχη μεταξύ των εισβολέων και των Ουκρανών», κατά την ίδια πηγή.

Μπάιντεν: Απομονωμένος ο Πούτιν

Ο Τζο Μπάιντεν άρχισε την ομιλία του στο Καπιτώλιο για την «κατάσταση της ένωσης» καλώντας τα μέλη του Κογκρέσου να σηκωθούν όρθια για να δείξουν με αυτόν τον τρόπο ότι «οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό του ουκρανικού λαού».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο χαρακτήρισε «δικτάτορα», είναι «πιο απομονωμένος παρά ποτέ» και επιβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον θα κλείσει την αμερικανικό εναέριο χώρο «σε όλες τις ρωσικές πτήσεις».

Ακόμη, σημείωσε ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης συστήνει ειδική επιχειρησιακή ομάδα για να καταδιώξει ρώσους «ολιγάρχες» για τα εγκλήματά τους και ότι οι ΗΠΑ, από κοινού με τους συμμάχους τους στην Ευρώπη, θα «βρουν και θα κατασχέσουν τα γιοτ σας, τα πολυτελή διαμερίσματά σας, τα ιδιωτικά σας αεροσκάφη», όπως είπε απειλητικά απευθυνόμενος σε δεύτερο πρόσωπο σε κορυφαία στελέχη του ρωσικού επιχειρηματικού κόσμου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι σκοπός της κυβέρνησής του είναι να στραγγαλίσει την πρόσβαση της Ρωσίας σε τεχνολογικά μέσα, να υπονομεύσει την οικονομική της ισχύ και να εξασθενίσει τον στρατό της τα επόμενα χρόνια.

Ο Πούτιν μπορεί να σημειώσει κέρδη στα πεδία των μαχών αλλά θα το πληρώσει ακριβά μακροπρόθεσμα, διεμήνυσε.

Αναφερόμενος σε αυτή που περιγράφει ως μάχη «των δημοκρατιών» εναντίον των «αυταρχικών καθεστώτων», είπε ότι «οι δημοκρατίες ήταν πιστές στο ραντεβού» αλλά ο αγώνας θα «πάρει χρόνο».

Περνώντας στο πεδίο της οικονομίας, ο Μπάιντεν είπε ότι το να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός είναι η κορυφαία προτεραιότητά του, ενώ αναφερόμενος στην πανδημία, είπε πως θα στείλει σύντομα στο Κογκρέσο αίτημα για επιπρόσθετη χρηματοδότηση των αμερικανικών επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Πηγή: https://www.newsit.gr/

TOP NEWS