Πόλεμος στην Ουκρανία: Απόλυτη καταστροφή από το βομβαρδισμό σε εμπορικό κέντρο του Κιέβου

  • Δόγμα

Απόλυτη καταστροφή. Αυτό συντελέστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (21.03.2022) στο Κίεβο, στη συνοικία Ποντίλσκι, όταν το εμπορικό κέντρο Retroville έγινε στόχος ρωσικών, σύμφωνα με την Ουκρανία, βομβαρδισμών. Η Ρωσία συνεχίζει να προσπαθεί να περικυκλώσει το Κίεβο, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μπήκε στην 26η μέρα του. Από τον βομβαρδισμό στο εμπορικό κέντρο κατά τη διάρκεια της νύχτας, οκτώ άνθρωποι […]

Απόλυτη καταστροφή. Αυτό συντελέστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (21.03.2022) στο Κίεβο, στη συνοικία Ποντίλσκι, όταν το εμπορικό κέντρο Retroville έγινε στόχος ρωσικών, σύμφωνα με την Ουκρανία, βομβαρδισμών.

Η Ρωσία συνεχίζει να προσπαθεί να περικυκλώσει το Κίεβο, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μπήκε στην 26η μέρα του. Από τον βομβαρδισμό στο εμπορικό κέντρο κατά τη διάρκεια της νύχτας, οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το πρώτο φως της μέρας αποκάλυψε την απόλυτη καταστροφή στο εμπορικό κέντρο του Κιέβου, στα βορειοδυτικά της πόλης. Παντού καταστροφή και μπροστά από το mall, ένας τεράστιος κρατήρας, ενώ σοροί θυμάτων κείτονταν ακόμη, νωρίς το πρωί, μπροστά στο Retroville, την ώρα που πυροσβέστες και στρατιωτικοί έψαχναν στα συντρίμμια για θύματα.

Το πολύ ισχυρό πλήγμα κατέστρεψε οχήματα και άφησε στον χώρο στάθμευσης του εμπορικού κέντρου έναν κρατήρα εύρους αρκετών μέτρων μπροστά από το δεκαώροφο κτίριο από το οποίο εξακολουθούν να βγαίνουν καπνοί, φαίνεται στις εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου.

      

“Εχθρικά πυρά” προκάλεσαν πυρκαγιά σε αρκετούς ορόφους του εμπορικού κέντρου που βρίσκεται στην περιοχή Ποντίλσκι, σύμφωνα με διευκρίνιση που είχαν δώσει νωρίτερα στη δημοσιότητα τα ουκρανικά σωστικά συνεργεία σε ανάρτησή τους στο Facebook.

Η πολιορκία στη Μαριούπολη

Εκτός από το Κίεβο, σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται εδώ και μέρες και η Μαριούπολη, με την πόλη να έχει περικυκλωθεί και ισοπεδωθεί από τους Ρώσους. Η Μόσχα έστειλε τελεσίγραφο στο Κίεβο να παραδώσει την πόλη έως σήμερα τα ξημερώματα, αλλά η Ουκρανία το απέρριψε.

Η Ουκρανία απέρριψε βεβαίως ρωσικό τελεσίγραφο για παράδοση της Μαριούπολης και η κατάσταση στην πολιορκημένη πόλη στη νότια Ουκρανία είναι πολύ δύσκολη, δήλωσε τη Δευτέρα (21.03.2022) η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Η Ρωσία πρότεινε να ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους από την πόλη από τις 10 πμ ώρα Μόσχας (09:00 ώρα Ελλάδος) αν η πόλη παραδώσει τα όπλα.

«Βεβαίως απορρίψαμε αυτές τις προτάσεις», σημείωσε η Βερεστσούκ, προσθέτοντας ότι «η κατάσταση εκεί είναι πολύ δύσκολη».

«Δεν τίθεται θέμα να μιλάμε για παράδοση ή για να κατατεθούν τα όπλα. Έχουμε ήδη ενημερώσει την ρωσική πλευρά», σημείωσε επίσης η ίδια σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα Ukrayinskaya Pravda. «Πρόκειται για σκόπιμη χειραγώγηση και για πραγματική σύλληψη ομήρων», πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα η Βερεστσούκ είχε σημειώσει ότι επετεύχθη συμφωνία για τη δημιουργία άλλων 8 ανθρωπιστικών διαδρόμων για να απομακρυνθούν άμαχοι από πόλεις που πολιορκούνται από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Μαριούπολη δεν βρίσκεται μεταξύ αυτών και ότι οι προσπάθειες να φτάσουν εκεί ανθρωπιστικές προμήθειες εξακολουθούν να αποτυγχάνουν.

Η Βερεστσούκ σημείωσε εξάλλου στις δηλώσεις της στην Ukrayinskaya Pravda ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο, ώστε να επιτραπεί στους αμάχους (περίπου 350.000) που εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Μαριούπολη, να φύγουν.

Επίθεση στο Ρίβε

Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιφέρεια Ρίβνε με πυραύλους Κρουζ.

«Υψηλής ακρίβειας πύραυλοι Κρουζ έπληξαν κέντρο εκπαίδευσης ξένων μισθοφόρων και ουκρανικών εθνικιστικών σχηματισμών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Πηγή: https://www.newsit.gr/

TOP NEWS