Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών από τη συντριβή ελικοπτέρου – Τουλάχιστον 17 θύματα

  • Dogma
ουκρανία

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα ελικόπτερο έπεσε σε κτήριο που στεγάζει παιδικό σταθμό στο Κίεβο. Μάλιστα, ανάμεσά στους νεκρούς είναι και ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Το ελικόπτερο έπεσε σε κτήριο της πόλης Μπρόβαρι κοντά στο Κίεβο, ενώ νεκροί είναι – μεταξύ άλλων – ο 42χρονος υπουργός Εσωτερικών Ντενίς Μοναστίρσκι, ο 42χρονος υφυπουργός του Γεβγκένι Γενίν και άλλος ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος που επέβαιναν στο ελικόπτερο. Παράλληλα, τουλάχιστον δύο παιδιά έχουν ήδη ανασυρθεί νεκρά.

Ο Άντον Γκερασένκο, σύμβουλος του υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας έγραψε στο Twitter:

Ασθενοφόρα, αστυνομικοί και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος, σύμφωνα με τον Κουλέμπα.

Εκπρόσωπος της ουκρανικής αστυνομίας της περιφέρειας της ουκρανικής πρωτεύουσας, τον οποίο επικαλέστηκε το δημόσιο δίκτυο Suspilné, δήλωσε επίσης ότι «πυρκαγιά ξέσπασε» την ώρα του δυστυχήματος.

Το ελικόπτερο συνετρίβη στην Μπρόβαρι, μια πόλη περίπου 100.000 κατοίκων, που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Την ώρα του δυστυχήματος “παιδιά και εργαζόμενοι” του νηπιαγωγείου βρίσκονταν εκεί, είχε δηλώσει νωρίτερα ο περιφερειάρχης του Κιέβου Ολέξι Κουλέμπα.

Σύμφωνα με εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε μετά την πτώση του ελικοπτέρου.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το δυστύχημα.

Το ελικόπτερο που συνετρίβη ανήκε στη δημόσια υπηρεσία για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας.

Πηγή: newsit.gr

TOP NEWS