Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά άμεση ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με “ειδική διαδικασία”

  • ΔΟΓΜΑ

Νέο διάγγελμα απηύθυνε προς τους πολίτες ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λίγο πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στο Γκόμελ της Λευκορωσίας.

Στο διάγγελμά του ο Ζελένσκι ζήτησε άμεσα ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Είμαι πεπεισμένος, ότι η Ουκρανία έχει αυτό το δικαίωμα», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε επίσης πως “έχουμε περάσει τόσα πολλά αυτή την περίοδο. Όταν ήμουν υποψήφιος πρόεδρος, είπα ότι ο καθένας μας είναι Πρόεδρος. Γιατί όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τη χώρα μας. Για την όμορφη Ουκρανία μας. Και τώρα ο καθένας μας είναι ένας πολεμιστής. Ένας πολεμιστής στη θέση του. Και είμαι σίγουρος ότι ο καθένας μας θα κερδίσει. Δόξα στην Ουκρανία!” είπε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι κατά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες του πολέμου σκοτώθηκαν 16 παιδιά και 45 τραυματίστηκαν.

“Σώστε τις ζωές σας και φύγετε”, κάλεσε ο Ουκρανός πρόεδρος τους Ρώσους στρατιώτες και πρόσθεσε ότι 4.500 Ρώσοι στρατιώτες έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί.

Απελευθερώνονται κρατούμενοι για να πολεμήσουν

«Η Ουκρανία», είπε ο πρόεδρός της, «θα απελευθερώσει κρατούμενους με στρατιωτική εμπειρία αν επιθυμούν να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά της Ρωσίας».

Ο κύριος στόχος των συνομιλιών με τη Ρωσία είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία.

πηγή: newsit.gr

TOP NEWS