Πουλάνε στο Ebay λείψανο της Αγίας Αικατερινης

  • Dogma

Απίστευτο κι όμως αληθινό! – Δείτε πόσα ζητάει η πωλήτρια και πως περιγράφει τη λειψανοθήκη με το λείψανο της Αγίας Αικατερίνης – κι όλα αυτά σε διαδικτυακή δημοπρασία ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Λουδάρος Ανδρέας

Κραυγαλέα απόδειξη της θεωρίας πως σήμερα όλα έχουν την τιμή τους, είναι σημερινή αποκάλυψη του dogma.gr που αν μη τι άλλο σοκάρει. Ανάμεσα στα προς πώληση αντικείμενα στον διαδικτυακό κολοσσό Ebay πωλείται και τεμάχιο του ιερού λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης.

Σύμφωνα με την πωλήτρια η οποία δηλώνει ως έδρα της την Ελλάδα, η λειψανοθήκη η οποία δεν είναι σε καλή κατάσταση χρονολογείται στον 18ο – 19ο αιώνα και είναι ξύλινη με ασημένια μέρη.

Η ίδια η πωλήτρια υποστηρίζει πως το λείψανο που βρίσκεται στη λειψανοθήκη είναι αυθεντικό, ανήκει στην Αγία Αικατερίνη και αγοράστηκε από δυο μοναχούς που ήταν αδέρφια κατά την διάρκεια ταξιδιού τους στους Αγίους Τόπους.

Σύμφωνα με τα όσα φαίνονται στην φωτογραφία, το λείψανο προέρχεται από το χέρι της Αγίας.

Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΤΙΜΗΤΟΥ

Η δημοπρασία στο Ebay για το λείψανο της Αγίας Αικατερίνης μέχρι στιγμής έχει μόλις τρία χτυπήματα. Η τιμή εκκίνησης ήταν τα 350 δολάρια Η.Π.Α. Ακολούθησε μια προσφορά στην ίδια τιμή, μια άλλη για 360 και η τελευταία προσφορά ήταν στις 6 Ιουλίου στα 365 δολάρια δηλαδή περίπου 268ευρώ!

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για υπόθεση που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα έπρεπε να απασχολήσει τις αρχές. Εάν πρόκειται για αυθεντικό τεμάχιο ιερού λειψάνου πρόκειται για μια κραυγαλέα περίπτωση ιεροσυλίας εαν πάλι δεν είναι αυθεντικό μιλάμε για μια ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης.

Η πωλήτρια του ιερού λειψάνου φαίνεται πως έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με τα εκκλησιαστικά κειμήλια. Εκτός από την λειψανοθήκη με το τεμάχιο του ιερού λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης έχει προς πώληση ένα βιβλίο τυπωμένο στην Βενετία το 1810 με τίτλο «Ιωάννου Χρυσοστόμου περί ιερωσύνης», μια εικόνα των Εισοδίων της Θεοτόκου του 19ου αιώνα και άλλα εκκλησιαστικά αντικείμενα

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ