Προκλητικός ο Βολοκολάμσκ: Οι χριστιανοί της Αφρικής χρειάζονται την προστασία της Ρωσίας…

  • Dogma
βολοκολάμσκ

Άκρως προκλητικός για μια ακόμη φορά ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων. Σε μια προσπάθεια να «νομιμοποιήσει» περαιτέρω την κίνηση της Μόσχας να ιδρύσει εξαρχία στην Αφρική, χρησιμοποιεί ως άλλο επιχείρημα  την «προστασία που χρειάζονται οι χριστιανοί της Αφρικής» δηλώνοντας ευθαρσώς ότι αυτή μπορεί να τους η Ρωσία…Παραγράφοντας ανερυθρίαστα το καθοριστικής σημασίας έργο που επιτελεί στην Αφρική το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. 

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Ρωσίας αναφορικά με την εισπήδηση στην Αφρική. Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ μετά τις αιχμές που είχε αφήσει σε παλαιότερη συνέντευξή του για ίδρυση εξαρχίας στην Τουρκία, καταπιάστηκε για μια ακόμα φορά με το θέμα της Αφρικής, επιχειρώντας ένα ακόμα «ανάδελφο χτύπημα» στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Η Αφρική έχει γίνει σήμερα ένα από τα επίκεντρα των διωγμών κατά των χριστιανών, τόνισε στην τηλεοπτική εκπομπή «Εκκλησία και κόσμος» ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας και δυστυχώς δε σταμάτησε μόνο εκεί.

Σε πολλές χώρες της αφρικανικής ηπείρου, όπως είπε, έχει διαμορφωθεί δυσμενής κατάσταση. Ακόμη και σε μια τέτοια χώρα όπως είναι η Αιθιοπία, εκ παραδόσεως χριστιανική, οι χριστιανοί υφίστανται σήμερα διώξεις. «Στη Νιγηρία εδώ και πολλά χρόνια διαπράττει θηριωδίες τρομοκρατική οργάνωση, η οποία εν ψυχρώ εξοντώνει ολόκληρες οικογένειες χριστιανών, ακόμη και ολόκληρα χωριά», αφηγήθηκε ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας, ο οποίος – αν μη τι άλλο- μάλλον πάσχει από καλή πληροφόρηση, μιας και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας επιτελεί ένα σημαντικό και ουσιαστικό έργο στην Αφρική!

«Οι χριστιανοί της Αφρικής με μεγάλη ελπίδα και προσδοκία προσβλέπουν στη Ρωσία, τον πρόεδρό της, στη Ρωσική Εκκλησία και τον Πατριάρχη. Πρόσφατα τα πρακτορεία ειδήσεων διένειμαν τη φωτογραφία, όπου οι Αιθίοπες χριστιανοί (ήταν μια μεγάλη ομάδα) εξήλθαν για να υποδεχθούν τους Ρώσους προσκεκλημένους τους, κρατώντας πανό που έγραφαν «Ευχαριστούμε τον Πούτιν», «Ευχαριστούμε τον Πατριάρχη Κύριλλο», κατέληξε άκρως προκλητικά ο κ. Βολοκολάμσκ…

 

Φωτογραφία: Πατριαρχείο Μόσχας

TOP NEWS