Προς διάρηξη οι σχέσεις Εκκλησίας της Αλβανίας με το Φαναάρι (;)

  • Dogma
αλβανίας

Προς διάρρηξη φαίνεται να οδεύουν οι άλλοτε καλές σχέσεις της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Για «πρωτοφανή επιβράβευση του υπονομευτού της ενότητος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας», εγκλαλεί το Φανάρι.

Αφορμή έχουν σταθεί τα διαμειφθέντα και διαμειβόμενα με την εκλογή και τη χειροτονία του Θεοφάνη Κόγια, ο οποίος θα ποιμάνει τους Αλβανόφωνους της Αμερικής.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας καταγγέλεται ότι κατά τη διάρκεια τής εις Επίσκοπο χειροτονίας του εψηφισμένου Θεοφάνη Κόγια (Arjan Koja) υπό του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, ο χειροτονούμενος στην αρχιεροσύνη ανέγνωσε το Πιστεύω, με την προσθήκη του filioque, το οποίο ως γνωστόν είναι αίρεση για την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Λειτουργία και χειροτονία συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Πισιδίας Ιώβ και ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Απόστολος.

Διαβάστε αναλυτκά την ανακοίνωση της Εκκλησίας της Αλβανίας:

Πρωτοφανής επιβράβευση υπονομευτού της ενότητος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας. Πρωτοφανής επιβεβαίωση της ακαταλληλότητός του να διαποιμάνει ορθόδοξο ποίμνιο. Ο Θεοφάνης Κόγιας κατά την κρίσιμη στιγμή της εις Επίσκοπον χειροτονίας του, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου ἐν Φαναρίῳ τῆ 25ῃ Ἰουλίου 2023, απήγγειλε το Σύμβολο της Πίστεως με το Filioque.

 

TOP NEWS