Προσκύνημα της Μητόπολης Κίτρους στους Αγίου Τόπους

  • Dogma
προσκύνημα

Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους πραγματοποίησε αυτές τις ημέρες η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

 

Προς την ολοκλήρωσή του οδεύει το προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στους Αγίους Τόπους, από 24-29 Αυγούστου.

Του Προσκυνήματος ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο οποίος συνόδευσε τους 45 προσκυνητές με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (παλαιό ημερολόγιο).

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος και οι προσκυνητές συμμετείχαν στην «κάθοδο» της εικόνας-σὠματος της Παναγίας από τα Ιεροσόλυμα στη Γεθσημανή. Συμμετείχαν πολλοί αρχιερείς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και από διάφορες χώρες, καθώς και χιλιάδες πιστών.

Την ίδια ημέρα, το μεσημέρι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος δέχθηκε σε ακρόαση τον Σεβασμιώτατο και τους προσκυνητές, τους οποίους καλωσόρισε με θερμά λόγια, ευχόμενος πνευματικούς καρπούς από το προσκύνημα. Ο Μακαριώτατος ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, για τη φιλοξενία νέων και παιδιών από την Ιορδανία και την Παλαιστίνη στον εκκλησιαστικό ξενώνα Σβορώνου.

Την ίδια ημέρα το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος και οι προσκυνητές συμμετείχαν στην αγρυπνία με αρχιερατικό συλλείτουργο, που τελέστηκε στον πλήρως ανακαινισμένο Πανάγιο Τάφο.

Το Σάββατο 27 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στον ποταμό Ιορδάνη, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό και πραγματοποιήθηκε το συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών.

Το προσκύνημα αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα Τρίτη 29 Αυγούστου, οπότε και αναμένεται η επιστροφή των Πιεριέων που συμμετείχαν σε αυτό.

Untitled333 Untitled11

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ