Προσπάθειες να εκτονωθεί η κρίση στη βουλγαρικη Ιεραρχία

  • Dogma

Προσπάθειες να χαμηλώσουν οι τόνοι και να επανέλθει η ηρεμία στις τάξεις της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας κάνει ο Τοποτηρητής του πατριαρχικού θρόνου Μητροπολίτης Βάρνας Κύριλλος, λέγοντας πως η ενότητα είναι το σημαντικότερο που πρέπει να διαφυλαχθεί.

 

«Όταν κάποιος εκφράζει διαφορετική άποψη θα πρέπει να την θεμελιώνει» είπε χθες κατά την πρώτη Θ. Λειτουργία που τέλεσε στη Σόφια, ως Τοποτηρητής ο κ. Κύριλλος.

 

«Ελπίζω πως στην επόμενη συνεδρίαση της Ι.Σ. θα παραβρεθούν όλοι οι Μητροπολίτες και όσοι δεν τα καταφέρουν θα πρέπει να έχουν μια σοβαρή δικαιολογία» συμπλήρωσε, υπενθυμίζοντας στους «αντάρτες» πως έχουν πάρει όρκο να συμμετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις.

 

Την Παρασκευή η Ι.Σύνοδος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας αποφάσισε να στείλει επιστολές στους Μητροπολίτες, Μεγάλου Τέρνοβο Γρηγόριο, Πλίβεν Ιγνάτιο και Φιλιππουπόλεως Νικόλαο που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν.

 

Πριν από λίγες μέρες ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νικόλαος με ανοιχτή επιστολή του προς την Ι.Σύνοδο έκανε λόγο για καταπάτηση του Καταστατικού Χάρτη με την εκλογή του Μητροπολίτη Βάρνας ως Τοποτηρητή ενώ ο Μητροπολίτης Μεγάλου Τέρνοβο Γρηγόριος απέσυρε την υπογραφή του από το πρακτικό της εκλογής.

 

Ανδρέας Λουδάρος

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ