Προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους

  • Dogma

Ειδικό Ταμείο Ανακουφίσεως Πληγέντων του Τυφώνα Sandy (Hurricane Sandy Relief Fund) δημιούργησε η ελληνική ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανώ με απόφαση του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου, η επόμενη Κυριακή καθορίστηκε ως «ημέρα προσευχής και προσφοράς προς τα θύματα του τυφώνα Sandy».

 

Σε εγκύκλιο του προς όλες τις ενορίες των Η.Π.Α. ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος καλεί τους πιστους «να προσευχηθούν θερμά για άνωθεν παρηγορία».

 

« Προσευχόμεθα υπέρ αιωνίας μνήμης αυτών που σκοτώθηκαν και παρακαλούμε τον Θεό να παρηγορήση αυτούς οι οποίοι έχασαν μέλη της οικογενείας των» γράφει ο Αρχιεπίσκοπος και συνεχίζει « Προσευχόμεθα επίσης υπέρ των πολλών πού έχασαν τα σπίτια των και υπέρ αυτών πού αντιμετωπίζουν αβεβαιότητα σε σχέση με την εργασία και επιβίωση των».

 

Την ίδια μέρα σε όλες τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής θα περιφερθεί δίσκος δίσκο υπέρ του «Ταμείου Ανακουφίσεως Πληγέντων του Τυφώνα Sandy» και τα έσοδα του θα αποσταλούν στην Αρχιεπισκοπή η οποία θα συντονίσει τις ενέργειες ανακούφισης με την Εθνική Φιλόπτωχο Αδελφότητα, την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιερσέης και την Άμεση Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια. 

 

 


 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Η Εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

 

 

 

 

 

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ