Πρώτη συνεδρίαση νέου Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Καναδά

  • Dogma
καναδά

Συνήλθε, στην πρώτη του συνεδρίαση, το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο της Αρχιεπισκοπής Καναδά με τη νέα σύνθεσή του, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Σωτηρίου, τη Δευτέρα, στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο, στο Τορόντο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος, oο οποίος επέστρεψε πριν λίγες μέρες από τις συνεδριάσεις της Ιεράς Συνόδου στην Κωνσταντινούπολη και την επίσκεψη ως μέλος της Πατριαρχικής συνοδείας στην Μητρόπολη Σουηδίας, διαβίβασε την αγάπη και τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, σε όλα τα μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου. Η συνεδρίαση άρχισε και τελείωσε με προσευχή και ψάλσιμο εκκλησιαστικών ύμνων.

Ο π. Παναγιώτης Αυγερόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου των Ιερέων, έκανε την εισήγηση στο αγιογραφικό ανάγνωσμα «γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» Ιωάν 8, 32. Τονίζεται ότι αυτό το Αγιογραφικό ανάγνωσμα είναι το σύνθημα της Αρχιεπισκοπής Καναδά για το νέο εκκλησιαστικό έτος.

Μετά το αγιογραφικό ανάγνωσμα διεξήχθη εξηγητική και πνευματική συζήτηση επ’ αυτού και στη συνέχεια έγινε η εκλογή της νέας εκτελεστικής επιτροπής του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος έκανε την έκθεση πεπραγμένων από την τελευταία συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και έδωκε τις κατευθυντήριες γραμμές για το νέο εκκλησιαστικό έτος.

Στη συνέχεια, οι περισσότερες από είκοσι επιτροπές του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, παρουσίασαν γραπτές εισηγήσεις, οι οποίες συζητήθηκαν και ελήφθησαν οι προσήκουσες αποφάσεις επ’ αυτών.

Η προσοχή των συνέδρων επικεντρώθηκε στη στρατηγική για τη συμμετοχή των νέων και όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών στα προγράμματα της Ιεράς  Αρχιεπισκοπής Καναδά και στον τρόπο και το πως όλοι οι πιστοί σε όλο τον Καναδά, θα συμμετέχουν στη ζωή της Εκκλησίας.

Πολλά από τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν θα συζητηθούν, επίσης, στην ετήσια πνευματική συνέλευση των ιερέων ολοκλήρου του Καναδά, η οποία συνέρχεται αυτές τις ημέρες από τις 8 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2019, στο Kingston, Ontario.

Τις εργασίες του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου παρακολούθησαν, ο Πρέσβης της Κύπρου στον Καναδά Βασίλειος Φιλίππου και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο Βασίλης  Μαλιγκούδης, οι οποίοι στο γεύμα του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου μίλησαν και έφεραν το μήνυμα της Κύπρου και της Ελλάδας. Στη συνέχεια, συνεχάρησαν τον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο για το έργο το οποίο επιτελείται στον Καναδά, αλλά και για την ανύψωση της Ιερής Μητρόπολης Τορόντο, σε Αρχιεπισκοπή Καναδά και του ιδίου, σε Αρχιεπίσκοπο Καναδά, Υπέρτιμο και Έξαρχο πάσης Αρκτικής. Οι εργασίες του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, τελείωσαν με ύμνους και προσευχές και το πολυχρόνιο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος ευχαρίστησε τα τεσσαράκοντα και πλέον μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου από όλον τον Καναδά και δοξολόγησε τον Θεό για τις τόσες Του ευλογίες που χαρίζει στην Ελληνορθόδοξη  Εκκλησία στον Καναδά.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS