Η Ρώμη μαθαίνει Ελληνικά

  • Dogma
Ρώμη

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και κατά τη φετινή χρονιά η τελετή λήξης των μαθημάτων της νέας ελληνικής γλώσσας στη Ρώμη· ένα πρόγραμμα το οποίο διοργανώνει η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συνεργασία με το Ανατολικό Ποντιφικό Ινστιτούτο της Ρώμης.

Σήμερα λειτουργούν τέσσερα επίπεδα σπουδών με 180 περίπου φοιτητές ενώ υπολογίζεται ότι στη διάρκεια των πέντε ετών λειτουργίας του προγράμματος οι σπουδαστές έχουν ξεπεράσει τους 650 από διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Πρύτανη του Ινστιτούτου π. David Nazar, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την ενότητα των χριστιανών π. Hycinthe Destivelle. Ο καθηγητής του προγράμματος κ. Χρήστος Παλασκώνης μετέφερε στους παρευρισκόμενους τις ευχές του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, εμπνευστή της όλης προσπάθειας αυτής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Μητρόπολης Ιταλίας, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι που στηρίζουν το παρόν εγχείρημα.

unnamed unnamed (1)

Στο τέλος της εκδήλωσης κληρώθηκαν για τους φοιτητές δυο αεροπορικά εισιτήρια για την Αθήνα, προσφορά της Aegean airlines και ένα ακόμη αεροπορικό εισιτήριο, προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου Triaena. Κληρώθηκαν ακόμα τρία ταμπλετς και τέσσερα λεξικά του καθηγητή γλωσσολογίας κ. Μπαμπινιώτη. Στη συνέχεια μοιράστηκαν σε όλους τους φοιτητές παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα που ευγενώς προσέφεραν οι εταιρείες: Παπαδοπούλου, Λάβδας, Όλυμπος, Λάμπος, Χαΐτογλου, Νομικός, Κολιονάσιος, το κτήμα Κοκκοτού και ο αγροτικός συνεταιρισμός Ροβιών Εύβοιας. Τέλος να αναφερθεί ότι σημαντικός χορηγός του προγράμματος κατά το φετινό ακαδημαϊκό έτος ήταν το Ίδρυμα «Κώστα και Ελένης Ουράνη».

TOP NEWS