Ρωσία: Οργή για τα παπούτσια που «πατάνε» τον σταυρό

  • Dogma
ρωσία

Την οργή πιστών και εκκλησίας έχουν προκαλέσει στη Ρωσία τα νέα σχέδια παπουτσιών που φέρουν το σχέδιο του σταυρού στη σόλα τους. 

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι φανερά εξοργισμένη για το σχέδιο παπουτσιού, το οποίο θεωρείται από πολλούς ως βλάσφημο.

Μάλιστα, πολίτες του προαστίου του Barnaul της Σιβηρίας, ξεκίνησαν εκστρατεία εναντίον του συγκεκριμένου υποδήματος, το οποίο έχει κατασκευαστεί στην Κίνα.

Πολίτης, αφού επιβεβαίωσε το γεγονός ότι τα παπούτσια φέρουν σταυρό στη σόλα τους,  ήλθε σε επαφή με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, καταγγέλοντας το συμβάν.

Ο τηλεοπτικός σταθμός αμέσως ήλθε σε επαφή με εκπρόσωπο από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, ο οποίος φέρεται να προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Φοράμε τον Τίμιο Σταυρό στα σώματά μας, όμως όχι στα υποδήματα. Απαγορεύεται να πατάμε τον Τίμιο Σταυρό. Γιατί όταν ένα σημάδι του Σταυρού παραμένει στο έδαφος αυτό σημαίνει πως οι πολίτες το ποδοπατούν και αυτή είναι μια λανθασμένη συμπεριφορά».

Ωστόσο, προς το παρόν  παραμένει άγνωστο, εάν μετά τις αντιδράσεις τα συγκεκριμένα είδη θα συνεχίσουν να διατίθενται προς πώληση.

Με πληροφορίες από Rusia Today

 

 

TOP NEWS