Ρουμανίας Δανιήλ: Επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη για το μακαριστό Σασίμων

  • Dogma
ρουμανίας

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.Δανιήλ απέστειλε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, συλλυπητήριο μήνυμα,  για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Σασίμων κυρού Γενναδίου, του «ακούραστου υποστηρικτή της Ορθοδοξίας στον διαχριστιανικό διάλογο «, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες σε ηλικία 71 ετών, αντιμετώπιζε αρκετά θέματα υγείας.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας τονίζει στο μήνυμά του “Παναγιώτατε, με θλίψη έμαθα για το θάνατο από αυτή τη ζωή , την 1η Ιουνίου 2022 , του Σεβασμιωτάτου Γενναδίου, Μητροπολίτη Σασίμων , παλιού φίλου της Εκκλησίας μας και προσωπικού μας, ακούραστου υποστηρικτή της Ορθοδοξίας στον διαχριστιανικό διάλογο . Η αφοσίωσή του στο να φέρει κοντά Χριστιανούς από διαφορετικές παραδόσεις υπήρξε σπουδαία και θα συνεχιστεί. Είναι μια ζωντανή απόδειξη της αναζήτησης της χριστιανικής ενότητας”.

“Ειδικότερα, θυμόμαστε τον Σεβασμιώτατο ως τον ιεράρχη στον οποίο η Παναγιότητά σας εμπιστεύτηκε την ποιμαντική φροντίδα για τη ρουμανική κοινότητα. Αυτή τη στιγμή της θλίψης , απευθύνουμε στην Παναγιώτητά σας και στην Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως τις αδελφικές μας σκέψεις παρηγοριάς και προσευχόμαστε στον Κύριο Ιησού Χριστό, τον αναστάντα εκ νεκρών, να δώσει στην ψυχή του αδελφού μας ιεράρχη Γενναδίου ειρήνη, φως και αιώνια ζωή ! Ας είναι αιωνία η μνήμη του!” καταλήγει ο Πατριάρχης Ρουμανίας

TOP NEWS