Σατανιστική λειτουργία στο Χαρβαρντ για… εκπαιδευτικούς λόγους

  • Dogma

Με πρόσχημα «εκπαιδευτικές ανάγκες» ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ σχεδίαζε να πραγματοποιήσει σατανιστική τελετή στο πανεπιστήμιο.
 

Λότσιος Ιωάννης

Με πρόσχημα «εκπαιδευτικές ανάγκες» ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ σχεδίαζε να πραγματοποιήσει σατανιστική τελετή στο πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για την απομίμηση και γελοιοποίηση του Χριστιανικού Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, ιδιαιτέρως της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υπό τον τίτλο «Μαύρη Λειτουργία».

Πολλοί φοιτητές και ακαδημαϊκοί, καθώς και οι τοπικές αρχές, η ρωμαιοκαθολική αρχιεπισκοπή της Βοστόνης κ.α. διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Μάλιστα συντάχθηκε ένα κείμενο για υπογραφή εναντίων αυτής της τελετής, τόσο από τους φοιτητές, όσο και από τν τοπική κοινωνία.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί μια πρωτοβουλία μιας ομάδας του τμήματος των Πολιτιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Το επιχείρημα βέβαια ήταν ότι έχει έναν εκπαιδευτικό στόχο, θα υπήρχε μια διάλεξη γύρω από την σατανιστική τελετή, η οποία είναι μια ειρωνική αναπαράσταση του Ρωμαιο-Καθολικού Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, της προσφοράς δηλαδή του Σώματος και του Αίματος του Χριστού.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι : «σκοπός δεν είναι να δυσφημίσουν οποιαδήποτε θρησκεία ή πίστη, γιατί είναι αντίθετο με τους εκπαιδευτικούς στόχους της ομάδας, αλλά αντίθετα να μάθουν και να γνωρίσουν την ιστορία των διαφορετικών πολιτιστικών και θρησκευτικών πρακτικών.

Η ανακοίνωση προκάλεσε την οργή του Πανεπιστημίου, της Βοστόνης και της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής, η οποία δημόσια κάλεσε τους πιστούς να μην συμμετέχουν σε τέτοιους είδους σατανιστικές και ειρωνικές τελετές. Ο Drw Fast, Διευθυντής του Πανεπιστημίου καταδίκασε την εκδήλωση ως αποτρεπτική και απαράδεκτη ενέργεια και ο οποίος συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας για απαγόρευση της τελετής.

Μετά από διαμαρτυρίες όλων των φορέων, η σατανιστική τελετή ματαιώθηκε με τις έντονες αντιδράσεις για μισαλλοδοξία έναντι των σατανιστών της ομάδας αυτής, και μάλλον, σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε σε κινέζικο εστιατόριο…..

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες εβδομάδες οι σατανιστές είχαν απαίτηση να τοποθετήσουν ένα άγαλμα του σατανά με δυο μικρά παιδιά σε εμφανές σημείο, δίπλα στην στήλη των Δέκα Εντολών στην Οκλαχόμα.

TOP NEWS