Σχοινάς: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ζωντανό σύμβολο των αξιών της ενωμένης Ευρώπης

  • Dogma
οικουμενικός

Η πανδημία και τώρα ο πόλεμος, καταδεικνύουν την ανάγκη κοινών πρωτοβουλιών και μεγάλων ευρωπαϊκών λύσεων, ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι.

«Δε θα τα καταφέρουμε, ο καθένας ξεχωριστά, και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να συγκολλήσουμε αυτή την αξία της κοινής δράσης, με το να εμπνεόμαστε από θρησκευτικούς ηγέτες της εμβέλειας του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος είναι και ένα ζωντανό σύμβολο όλων των αξιών της ενωμένης Ευρώπης, της ειρηνικής συνύπαρξης, της ανοχής, της ανεκτικότητας, της ειρήνης. Αυτά τα ιδανικά είναι αυτά που χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

«Με χαρά και ιδιαίτερη τιμή συναντήθηκα με τον Παναγιότατο σήμερα εδώ στο Φανάρι. Είναι η πρώτη μου επίσκεψη από όταν ανέλαβα τα τωρινά μου καθήκοντα. Τον ενημέρωσα για τη χωρίς προηγούμενο πρωτοβουλία της ΕΕ να παρέχει καθεστώς ανθρωπιστικής προστασίας σε όλους όσοι ξεφεύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία» σημείωσε ο κ. Σχοινάς.

Προσέθεσε δε, ότι συζήτησαν «για το πώς αυτή τη στιγμή, τη μαύρη στιγμή του πολέμου, ο Χριστιανισμός, η Ορθοδοξία, αλλά και η ηγεσία η δική του μπορεί να αποτελέσει κομμάτι μιας ειρηνικής προοπτικής από τη σύρραξη».

«Εγώ ως Χριστιανός Ορθόδοξος δεν μπορώ να δεχτώ ότι Ορθόδοξοι βομβαρδίζουν Ορθόδοξα μοναστήρια, Ορθόδοξες μονές, μνημεία» δεν παρέλειψε να τονίσει ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

TOP NEWS