Σχολείο για παιδιά Σύρων προσφύγων από την Εκκλησία της Κύπρου – ΒΙΝΤΕΟ

  • Dogma
Κύπρου

Τη δημιουργία σχολείου για τα παιδιά Σύρων που ζουν στην Κύπρο, σε συνεργασία και με το Κυπριακό Υπουργείο Παιδείας προανήγγειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος κατά τις επαφές που είχε στη Συρία με αξιωματούχους της χώρας.

Όπως ο Ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε σκοπός του ταξιδιού είναι να στηρίξει τόσο τους χριστιανικούς πληθυσμούς της περιοχής όσο και τον Πρόεδρο τη Συρίας. Ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη στη Βηρυτό, την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, απ΄ όπου ταξίδεψε οδικώς για τη Δαμασκό όπου έτυχε θερμής αποδοχής, στο Πατριαρχείο Αντιόχειας, νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, μέλη της Συνόδου, κλήρου και λαού.

Το Σάββατο το πρωί ο Μακαριώτατος είχε μια σειρά από συναντήσεις με θρησκευτικούς, πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της χώρας. Με τον πρόεδρο του Κασάμ Καλα, όπου αντάλλαξαν απόψεις για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων, αλλά και την αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας μεταξύ Κύπρου και Συρίας. Συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Οικονομικών (ο οποίος είναι Χριστιανός).

Ο Σύρος υπουργός Οικονομικών τόνισε τη σημασία της επίσκεψης. Χαρακτηριστικά είπε:

«Δεν είναι το μέγεθος που έχει σημασία. Μια προσευχή για τη Συρία θα έχει πιο μεγάλα αποτελέσματα για τους ανθρώπους εδώ». Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε να ειρηνεύσει ο τόπος και να γυρίσει ξανά το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων. Στήριξε μάλιστα την προσπάθεια να μείνουν οι άνθρωποι στη γη των πατέρων τους και ευχήθηκε να έλθει η ειρήνη.

Συνάτηση, επίσης, είχε με τον Υπουργό Παιδείας της Συρίας. Το μεσημέρι ο Υπουργός Θρησκευμάτων παρέθεσε γεύμα στην παρουσία των δύο Προκαθημένων Κύπρου και Αντιοχείας.


 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ