Σε γκαλερί του Λονδίνου έργο μαθητών της Λεμεσού για τους πρόσφυγες

  • Dogma
λονδίνου

Με οδηγό τη φαντασία τους, 30 μαθητές από τη Λεμεσό κατόρθωσαν να αποτυπώσουν εύγλωτα σε ένα ξεχωριστό έργο το δράμα των προσφύγων, κερδίζοντας μια θέση σε διάσημη γκαλερί του Λονδίνου.

Από την Λεμεσό, στη διάσημη Saatchi Gallery του Λονδίνου, όπου κατά καιρούς έχουν φιλοξενηθεί έργα σπουδαίων δημιουργών, θα ταξιδέψει το έργο που έφτιαξαν με πηγή έμπνευσης το δράμα των προσφύγων 30 παιδιά από τη Λεμεσό.

λονδίνου

Τα παιδιά από το Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου με τη βοήθεια της δασκάλας τους, αλλά και την πολύτιμη συμβολή της  ζωγράφου Πόπης Νικολάου φιλοτέχνησαν το έργο «Immigrants».

Το έργο «Immigrants», το οποίο φτιάχτηκε με αφορμή τον 5ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, που αυτή τη φορά είχε ως θέμα του «Κρίση- Πρόκληση», απεικονίζει με τον πλέον εύγλωτο τρόπο το δράμα των προσφύγων στις ημέρες μας και συγχρόνως την κρίση αξιών που βιώνουμε ως κοινωνία.

λονδίνου

Μιλώντας μάλιστα στο  elemesos.com η δασκάλα των … 30 νέων καλλιτεχνών, των παιδιών που όλα είναι ηλικίας 16 έως 18 ετών σημείωσε:  «οι ανθρώπινες φιγούρες είναι φτιαγμένες από πολυομεθάνη και γυψόγαζες, ενώ η βάρκα ανήκε στο κοινοτικό συμβούλιο και θα πήγαινε για πέταμα».

Τα εύσημα που αξίζουν τα παιδιά, πολλαπλασιάζονται αν συνυπολογίσει κανείς το γεγνός ότι το συγκεκριμένο έργο επιλέχθηκε από την Saatchi Gallery του Λονδίνου μέσα από μια λίστα 22.000 έργων (!), κατορθώνοντας αρχικά να ενταχθεί στους 20 φιναλίστ, οι οποίοι θα εκθέσουν στη βρετανική πρωτεύουσα  τα έργα τους μεταξύ 3 και 9 Μαρτίου 2016. Στις 3 Μαρτίου θα δοθούν και τα 3 πρώτα βραβεία στα έργα που θα επιλεγούν για τα «2016 Saatchi Gallery/ Deutsche Bank Art Prize».

TOP NEWS