Σε κλίμα συγκίνησης η χειροτονία του Επισκόπου Ταμιαθέως από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

  • Dogma
αλεξανδρείας

 Σε κλίμα συγκίνησης, κατά την ημέρα της εορτής της Αλεξανδρινής Αγίας Αικατερίνης, αλλά και της 15ης επετείου των σεπτών Γενεθλίων Του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄ χειροτόνησε μέσα στην Πατριαρχική Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, τον ηγούμενό της, π. Γερμανό σε Επίσκοπο Ταμιάθεως.

Η χειροτονία έγινε παρουσία πολλών Αρχιερέων από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την Ελλαδική Εκκλησία, ενώ δυναμική ήταν και η παρουσία των διπλωματικών και παροικιακών αρχών.

Κατά την ομιλία του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα η Εκκλησία του Αγίου Μάρκου αγάλλεται και χαίρει διότι συναριθμεί στην αλυσίδα των Επισκόπων της, έναν εξαίρετον και δόκιμον κληρικόν, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Γερμανό», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα χαρίσματα του νέου Επισκόπου: «Πρόθυμος εις πάντα. Πάντα εὐγενής. Φιλακόλουθος και ευλαβής λειτουργός του Ιερού Θυσιαστηρίου, εργατικός με ασπίδα την υπακοήν, και υπομονήν κατά Χριστόν, αρεταί αι οποίαι σπανίζουν εις τας ημέρας μας. Παιδείαν ικανήν έχεις, εμπειρίαν διαθέτεις, θέλησιν μοναχικήν απέκτησες, όλα αυτά αποτελούν εχέγγυα ώστε νά κατορθώσεις, τό παρόν Μοναστήριον νά παραμείνει φάρος καί μαρτυρία ζώσα κατά Χριστόν».

Παράλληλα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος αναφερόμενος στη συρρίκνωση του Ελληνισμού στη Χώρα του Νείλου, έδωσε το δικό του μήνυμα:

«Τριακόσιοι ἦταν καὶ οἱ Ἕλληνες στὶς Θερμοπύλες, ἀλλὰ σταμάτησαν τὶς ὀρδὲς τῶν ἑκατομμυρίων τοῦ Δαρείου. Η Εκκλησία τής Αλεξανδρείας διήλθεν συμπληγάδες κατά τήν ἱστορικὴ διαδρομή της, πολλάκις διά πυρός καί ύδατος, καί όμως «εξήγαγεν Αυτήν ο Κύριος είς αναψυχήν». Τὸ Πατριαρχεῖο μας θὰ ζήσει διότι ἔτσι τὸ θέλει ὁ Θεός, ὅπως ἔλεγε ὁ Γέροντάς μου, ὁ Μακαριστὸς Πατριάρχης Παρθένιος».

Από την πλευρά του, ο νέος Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός, ευχαριστώντας «υιικώς και ευγνωμονώντας» τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την αγάπη του προς το πρόσωπό του, αναφέρθηκε στις ιεραποστολικές περιοδείες του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, για τη διάδοση του Ευαγγελίου και στην ακροτελεύτια γωνιά της Αφρικής, «μεταφέροντας το πνεύμα της ελευθερίας, της ανεξιθρησκείας και το ήθος της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

TOP NEWS