Σε πορεία ανάρρωσης ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος, τον επισκέφθηκε κι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

  • Δόγμα

Του Θεοδώρου Καλμούκου Βγήκε από το νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος και βρίσκεται σε καλή πορείας ανάρρωσης στην οικία του στην Ατλάντα, ενώ τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου τον επισκέφθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος προερχόμενος από την πόλη Naples της Φλόριδας όπου συμμετείχε στο Συνέδριο της Ηγεσίας των 100. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Ε.Κ.» με τον […]

Του Θεοδώρου Καλμούκου

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος και βρίσκεται σε καλή πορείας ανάρρωσης στην οικία του στην Ατλάντα, ενώ τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου τον επισκέφθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος προερχόμενος από την πόλη Naples της Φλόριδας όπου συμμετείχε στο Συνέδριο της Ηγεσίας των 100.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Ε.Κ.» με τον Μητροπολίτη Αλέξιο και απαντητικά στην ερώτηση πως αισθάνεσθε Σεβασμιότατε, είπε, «αισθάνομαι μια χαρά και χειμάζεται υπομονή, χρόνος, ξεκούραση, προσοχή κι όλα αυτά θα γίνουν». Συμπλήρωσε πως «βγήκα από το νοσοκομείο, είμαι στο σπίτι έχει έλθει κι ο γιατρός ο Δρ. Τσαχάκης και με παρακολουθεί εδώ, θα καθίσει μέχρι την Πέμπτη όπου θα πάω να δω τον γιατρό μου για να δει τα φάρμακα μου και να με εξατάσει. Πριν λίγη ώρα βγήκα και περπάτησα περίπου μισή ώρα, αισθάνομαι καλά».

Ο Μητροπολίτης Αλέξιος είπε πως «το πρωί ήλθε ο Αρχιεπίσκοπος μας ο οποίος ήταν στη Φλόριδα για την Ηγεσία των 100, μετέβαλλε το πρόγραμμα του και πέρασε από εδώ, καθίσαμε μιλήσαμε, ήπιαμε  τον καφέ μας, μου έδειξε αγάπη πολλή, καλοσύνη και κατανόηση κι έφυγε χαρούμενος».

Υπενθυμίζεται ότι ο «Ε.Κ.» είχε γράψει στις 11 Φεβρουαρίου ότι ασθένησε ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο, όπως είχε αναφέρει ο ίδιος σε επιστολή του που έστειλε το βράδυ της Πέμπτης, 10 Φεβρουαρίου, στους κληρικούς και πιστούς των κοινοτήτων της Μητρόπολής του.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Μητροπολίτη Αλέξιο, απλώς μας είχε είπε ότι υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Εξ’ άλλου η Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στον Μητροπολίτη Αλέξιο εξέδωσε το ακόλουθο ανακοινωθέν:

«Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος προ της επιστροφής του στη Νέα Υόρκη επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ατλάντας στην κατοικία του στην Ατλάντα, για να του ευχηθεί ταχεία ανάρρωση από την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετέφερε στον εκλεκτό ιεράρχη της εκκλησίας μας τόσο τις ευχές και ευλογίες της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου όσο και της Ι. Επαρχιακής Συνόδου καθώς και όλης της Ιεραρχίας, του κλήρου και του λαού της Ι. Αρχιεπισκοπής για ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

Μετά την επίσκεψη ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε τα εξής:

«Χάρηκα ιδιαίτερα που συνάντησα τον αγαπητό εν Χριστώ αδελφό, ιδιαιτέρως όταν τον είδα όρθιο, δυνατό και αισιόδοξο, όπως τον γνωρίζουμε όλοι μας. Οι θεράποντες ιατροί του είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του και πιστεύουν ότι μετά από την απαραίτητη περίοδο θεραπείας και ξεκούρασης ο άγιος Ατλάντας θα επιστρέψει στα καθήκοντα του. Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν».

Πηγή: https://www.ekirikas.com/

TOP NEWS