Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Τραμπ με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

  • Dogma
αμερικής

Με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε την Τρίτη 16 Ιουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στο Προεδρικό Γραφείο, γνωστό ως Oval Office, στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόταν από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Αλέξανδρο Καρλούτσο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Λίγη ώρα, ο Αρχιεπίσκοπος, μίλησε στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» και χαρακτήρισε τη συνάντηση «πολύ φιλική και εγκάρδια».

«Ο Πρόεδρος ήταν εξαιρετικά χαρούμενος και εξέφρασε την ικανοποίηση του που συναντηθήκαμε. Τον ευχαρίστησα για τη συμπαράσταση του για τους Χριστιανούς όλου του κόσμου και ιδιαίτερα για τη συμπαράσταση του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο», δήλωσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είπε ακόμα πως «τον ευχαρίστησα για το συγχαρητήριο γράμμα του για την εκλογή και ενθρόνιση μου. Του είπα ότι το δημοσίευσα σε μετάφραση και στα Ελληνικά για να κυκλοφορήσει σ’ όλον τον Κόσμο και τον προσκάλεσα να μας επισκεφθεί στην Αρχιεπισκοπή στη Νέα Υόρκη και απάντησε ευχαρίστως θα έλθω. Επίσης τον ευχαρίστησα για την εκπροσώπηση του στην ενθρόνιση δια του υπουργού Υγείας, Αλεξ Αζάρ».

«Είπαν στον Πρόεδρο ότι ετοιμαζόμαστε για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες μελλοντικά και είπε ότι ευχαρίστως ότι θα τον δει όταν έλθει ο Οικουμενικός Πατριάρχης», πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συναντήθηκε επίσης με τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον και τον υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας 

 

Πηγή:

TOP NEWS