Σε Τορίνο και Μιλάνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

  • Dogma

Το Τορίνο επισκέφθηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέπτεται την Ιταλία τις τελευταίες ημέρες, μαζί με τη Συνοδεία του.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η συνοδεία του αρχικά περιηγήθηκαν στην Cappella della Sacra Sindone, στο Βασιλικό Παλάτι και στο Μουσείο της Ιεράς Σινδόνης. Αμέσως μετά ο κ. Βαρθολομαίος τίμησε με την παρουσία του την Ελληνική Ορθόδοξη Ενορία του Τορίνου, όπου ο προϊστάμενος πατήρ Ιωσήφ, οι ενορίτες του και ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, κ. Φοίβος ​​Βαλαχής, που εκπροσώπησε την Ελληνική Δημοκρατία, τον υποδέχθηκαν με τις ανάλογες τιμές και ψαλμωδίες της χορωδίας του Ναού της Γεννέσεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Ακολούθως, παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν του, από τον Μητροπολίτη Ιταλίας κ. Πολύκαρπο.

Την Πέμπτη, ο Παναγιώτατος βρέθηκε στο Μιλάνο, όπου και επισκέφθηκε την Επισκοπή της Ιβρέας, ως προσκεκλημένος του Επισκόπου της κ. Edoardo Aldo Cerrato, για να παραστεί σε εκκλησιαστικές εκδηλώσεις, προς τιμήν του Αγίου ιερομάρτυρος Σαβίνου, Επισκόπου και Προστάτου της Ιβρέας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη της Πατριαρχικής συνοδείας είναι ο Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, ο Επίσκοπος Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος, οι Τριτεύων κ. Βαρνάβας και Αρχιμανδρίτης κ. Ιωάννης Μπατσής, ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητος Μιλάνο, και ο εκ των Γραμματέων του Πατριαρχείου κ. Χρυσοβαλάντης Γκιουλγκούν.

TOP NEWS