Σεισμός στην Τουρκία: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε νέο απολογισμό – Στους 3.549 οι νεκροί, κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 10 περιοχές

  • Dogma
τουρκία

Ένα 24ωρο μετά το χτύπημα του σεισμού των 7,8 Ρίχτερ σε Τουρκία και Συρία, ο μακάβριος απολογισμός συνεχίζει να ανεβαίνει. Μόνο στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (07.02.2023) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 3.549.

Με βάση τις τελευταίες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε Τουρκία και Συρία ανέρχεται συνολικά πλέον σε 5.151. Ο πρόεδρος της Τουρκίας – όπως μεταδίδει το Reuters – κήρυξε σε έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες τις 10 επαρχίες που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο, σημειώνοντας ότι «Οι ειδικοί λένε “δεν υπάρχει παράδειγμα στον κόσμο” για αυτόν τον σεισμό».

«Αποφασίσαμε να κηρύξουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να διασφαλίσουμε ότι οι επιχειρήσεις θα διεξαχθούν γρήγορα», δήλωσε επίσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

H κατάσταση που περιέγραψε ο πρόεδρος της Τουρκίας μόνο δραματική μπορεί να χαρακτηριστεί. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το προσωπικό έρευνας και διάσωσης και το προσωπικό υποστήριξης που εργάζονται στη σεισμογενή ζώνη ανέρχονται σε 53.317 άτομα. Παράλληλα, 5.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας αποστέλλονται στις επαρχίες της νότιας Τουρκίας, όπου οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Για την φιλοξενία των πολιτών που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό, όπως είπε ο πρόεδρο της Τουρκίας, 54.000 σκηνές και 102.000 κλίνες έχουν ήδη σταλεί στις σεισμόπληκτες περιοχές. Οι Αρχές σκοπεύουν επίσης να στείλουν τους σεισμόπληκτους σε ξενοδοχεία  στην Αττάλεια, ως προσωρινή λύση για τη διαμονή τους.

Σημειώνεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Εντρογάν δήλωσε ότι στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιούνται στις πληγείσες περιοχές συνδράμουν δυνάμεις από τουλάχιστον 70 χώρες.

Με πληροφορίες από Reuters

Πηγή: newsit.gr

TOP NEWS