Σερβία: Πέθανε από κορονοϊό Επίσκοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας! Μολύνθηκε σε συγκέντρωση πιστών

  • Dogma
σερβία

Θρήνος στην ορθόδοξη εκκλησία της Σερβίας, καθώς όπως ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 71ετών εξαιτίας του κορονοϊού ο αγαπημένος επίσκοπος της Μητρόπολης Βαλεβίου Μιλούτιν.

Όπως είχε γίνει γνωστό μέσα από την εθνική τηλεόραση της Σερβίας RTS ο επίσκοπος μαζί με δυο ακόμα ιερείς είχαν μολυνθεί από τον ιό σε συγκέντρωση πιστών και νοσηλεύονταν από την περασμένη εβδομάδα σε ειδική κλινική Λοιμώξεων Νοσημάτων στο Βελιγράδι.

Πριν την νοσηλεία του ο επίσκοπος είχε εμφανίσει συμπτώματα του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να τεθεί μετά και από τις συμβουλές των ειδικών σε καραντίντα. Είχε πάρει όλα τα προληπτικά μέτρα, ενώ είχε σταματήσει να πηγαίνει και σε σπίτια πιστών.

Η κατάσταση του όμως εξαιτίας και της βεβαρημένης του υγείας επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευτεί.

Μέχρι σήμερα τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί σε Βελιγράδι και Βαλέβο με αποτέλεσμα και μετά τον θάνατο του επισκόπου, οι αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο απομόνωσης της περιοχές από στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στη Σερβία έφτασε τους 15. Μέχρι εχθές το απόγευμα στις 15:00 (τοπική ώρα) τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Σερβία ανέρχονταν σε 741.

Πηγή: www.newsit.gr

TOP NEWS