Σίδνεϊ: Θερμή υποδοχή Αρχιεπίσκοπου Μακάριου – Έρχομαι να διακονήσω με ταπεινότητα την Ομογένεια

  • Dogma
αρχιεπισκόπου

«Έρχομαι να δικονήσω με ταπεινόητα την Ομογένεια. Να προσεύχεστε για μένα έτσι ώστε να φανώ αντάξιος της μεγάλης ευθύνης που μου έχει ανατεθεί από το Οικουμενικό πατριαρχείο» ήταν τα πρώτα λόγια του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου κατά την θερμή υποδοχή του στο Σίδνεϊ, σύμφωνα με το sbs.com.au.

«Έρχομαι από την Κρήτη, τη γενέτειρα του προηγούμενου Αρχιεπισκόπου αλλά αισθάνομαι ότι έρχομαι στο σπίτι μου, εξαιτίας της κοινής μας εκκλησιαστικής ρίζας μας, που είναι το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

«Δοξάζω το Θεό με όλη μου την ύπαρξη που με αξίωσε να φέρω τα βήματά μου σε αυτό το ευλογημένο κράτος ως Αρχιεπίσκοπος και πρώτος της τοπικξς Ορθοδόξου Εκκλησίας. Από σήμερα και μέχρι το τέλος της ζωής μου ανήκω στην Αυστραλία. Κλίνω το κεφάλι μου ενώπιον της αυστραλιανή σημαίας και με σεβασμό αναπολώ τις λέξεις του Εθνικού Ύμνου «η γη μας παρέχει άφθονα τα δώρα της φύσης, πλούσια και σπάνιας ομορφιάς, στις σελίδες ιστορίας ας βγούμε φωνάζοντας προχωρά όμορφη Αυστραλία», τόνισε μεταξύ άλλων.

Τον νέο Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο οι τέσσερις βοηθοί Επίσκοποι στην Αυστραλία. Ο  Δέρβης Ιεζεκιήλ, ο Απολλωνιάδος Σεραφείμ, ο Δορυλαίου Νίκανδρος και ο Μιλητουπόλεως Ιάκωβος.

Παρόντες επίσης στην ολόθερμη υποδοχή του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, ήταν επίσης πολλοί ιερείς, μοναχοί και μοναχές από Μοναστικές Αδελφότητες, και πλήθος πιστών που θέλησαν να γίνουν μάρτυρες αυτής της ιστορικής στιγμής για την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστραλία και γενικότερα της Ομογένειας.

Άφιξη Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

Άφιξη Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στο αεροδρόμιο Kingsford Smith Sydney. Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ εδώ: bit.ly/2XfUJtW

Gepostet von SBS Greek – SBS Ελληνικά am Dienstag, 18. Juni 2019

Συνεχείς συσκέψεις για την ενημέρωσή του

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Αρχιεπισκοπή, ο κ. Μακάριος από αύριο και μέχρι την ενθρόνισή του θα έχει ως πρώτιστο μέλημα, την ενημέρωσή του για πως έχει η κατάσταση με την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Η λειτουργία, η δομή της, η Θεολογική Σχολή, τα ιδρύματα ευγηρίας και γενικά όλοι οι βραχίονές της. Προβλέπονται δηλαδή αλλεπάλληλες συσκέψεις τόσο με τους βοηθούς Επισκόπους και ιερείς, όσο και με λαϊκά πρόσωπα που έχουν κύριο ρόλο στην διοίκηση της Αρχιεπισκοπής. Δεν έχει γνωσθεί έως στιγμής αν ο κ. Μακάριος θα μεταβεί σε άλλες πόλεις πριν την ενθρόνισή του, ή θα περιμένει την ενθρόνιση και να ξεκινήσει μετά περιοδεία.

Στις 29 Ιουνίου η ενθρόνιση
Η ενθρόνισή του θα πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο προάστειο Redfern, στις 11 το πρωί. Σε αυτή την τελετή τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο θα εκπροσωπήσει ο Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος.

Όπως έχει ανακοινώσει η Αρχιεπισκοπή, «θα παρίστανται εκτός των περεπιδημούντων Αρχιερέων και των Βοηθών Επισκόπων του Σεβασμιωτάτου, οι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, οι Μοναστικές Αδελφότητες και πλήθος λαού από όλα τα διαμερίσματα της πέμπτης ηπείρου. Το παρών θα δώσει η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Αυστραλίας».

Την επομένη της ενθρόνισης, Κυριακή 30 Ιουνίου, ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα προεξάρξει της πολύ-αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και πάλι στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

αρχιεπισκόπου

 

 

TOP NEWS