Σικάγο: «Δάκρυσε» η εικόνα της Παναγίας στην Αγία Τριάδα

  • Dogma
σικάγο

Ως θεϊκό σημάδι εκλαμβάνουν ορισμένοι πιστοί τους ισχυρισμούς μιας επιστάτριας της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στη βορειοδυτική πλευρά του Σικάγου, η οποία δηλώνει πως είδε την εικόνα της Παναγίας να δακρύζει, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο «ABC7 Chicago».

Η φύλακας ισχυρίζεται πως υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του γεγονότος, το οποίο συνέβη νωρίς το πρωί της Κυριακής, καθώς η ίδια προετοίμαζε τον χώρο για μία από τις τελευταίες, πιθανώς, λειτουργίες που θα πραγματοποιούνταν στην εκκλησία.

Ο Ιερός Ναός αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και θα οδηγηθεί στο αρμόδιο δικαστήριο την Τρίτη το πρωί. Η κοινότητα δηλώνει σοκαρισμένη με την εικόνα της δακρυσμένης Παναγίας.

«Υπάρχει κάτι που θέλει να μας πει, οπότε απλά θα κλείσουμε το στόμα μας και θα την ακούσουμε προσεκτικά», δήλωσε ο π. Νικόλαος Ιωνάς (Nick Jonas).

Την Δευτέρα ένα υπόλειμμα λαδιού είχε μείνει πάνω στην εικόνα, το οποίο φέρεται να ξεκινάει ακριβώς κάτω από τα μάτια της Παναγίας, με πολλούς πιστούς να πιστεύουν ότι το εν λόγω λάδι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και πως είναι ευλογημένο από τον Θεό.

«Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί η εικόνα δακρύζει, αλλά γνωρίζω ότι οι άνθρωποι κλαίμε συνήθως είτε από χαρά είτε από στεναχώρια», είπε ο π. Ιωνάς.

Ενας μεγάλος αριθμός επισκεπτών σπεύδουν να δουν την εικόνα από κοντά. Περίπου 300 άτομα ήρθαν την Κυριακή, σύμφωνα με τον γραμματέα της εκκλησίας, και ακόμη περισσότερα τη Δευτέρα. Μια μοναχή ταξίδεψε από την Καλιφόρνια για να δει την δακρυσμένη εικόνα.

«Είναι ένα πράγμα που δεν θα ξεχάσω ποτέ και θα αποτελεί πηγή έμπνευσης για πάντα», δήλωσε η Μητέρα Αντζελίνα.
Τον τελευταίο χρόνο η εκκλησία αγωνίζεται να παραμείνει στο κτίριό της, στη συνοικία Μπέλμοντ Σέντραλ. Η Αγία Τριάδα απέφυγε την αναστολή λειτουργίας της στα τέλη του περασμένου έτους, μετά από μια γενναιόδωρη ανώνυμη δωρεά, αλλά στη συνέχεια προέκυψε θέμα με τα χρήματα και αναγκάστηκε να βάλει εκ νέου πωλητήριο.

«Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται και μου λένε, ‘θα βάλουμε υποθήκη τα σπίτια μας’», δήλωσε ο Στάνλεϊ Ανδρεάκης (Stanley Andreakis), πρόεδρος του ενοριακού συμβουλίου.

Το μέλλον της εκκλησίας παραμένει αβέβαιο, καθώς αξιωματούχοι ερευνούν το πρωτοφανές συμβάν.

Υπεύθυνοι της Αγίας Τριάδας δηλώνουν ότι η τράπεζα απέρριψε το αίτημά τους για δανεισμό αφού η εκκλησία δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει το 1,6 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές που απαιτούνταν για την σωτηρία της.

Η εκκλησία βρίσκεται σε αναζήτηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων για την αγορά του κτιρίου από την τράπεζα αλλά οι δωρητές δεν ανταποκρίνονται.

«Ελπίζουμε ότι θα βρούμε νέα στέγη, μπορεί όχι σύντομα, αλλά πιστεύουμε ότι κάτι καλό θα βγει από όλο αυτό», κατέληξε ο π. Ιωνάς.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας 

Φωτογραφία: Αγία Τριάδα του Σικάγου (E. Jason Wambsgans/Chicago Tribune via AP, FILE)

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ