Σουδάν: Μαίνονται οι σφοδρές συγκρούσεις – «Ελπίζουμε σε ένα θαύμα» λέει στο newsit.gr o Μητροπολίτης Νουβίας

  • Dogma
σουδάν

Τουλάχιστον 100 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στο Σουδάν κατά τις σφοδρές συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει από το περασμένο Σάββατο (15.04.2023) μεταξύ των ένοπλων δυνάμεων της χώρας και της παραστρατιωτικής οργάνωσης Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ). Για τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν εγκλωβισμένοι στην ελληνορθόδοξη Μητρόπολη στο Χαρτούμ, στο Σουδάν, μιλάει στο newsit.gr ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας.

«Κάνουμε υπομονή και ελπίζουμε σε ένα θαύμα» λέει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας, μιλώντας στο newsit.gr. «Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή, χρειάζεται υπομονή και θάρρος» προσθέτει.

Και συνεχίζει: «Είμαστε στην αναμονή για να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ώρες και ημέρες. Σήμερα χρησιμοποιήθηκε βαρύς οπλισμός, χρησιμοποιούνται αντιαεροπορικά πυρά, ειναι λίγο δύσκολα τα πράγματα».

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας μας μεταφέρει ότι μέσα στην Μητρόπολη έχουν εγκλωβιστεί και τρία ανήλικα παιδιά. «Είναι μαζί με τις μητέρες τους. Δεν έχουν τρομοκρατηθεί, απλά το ένα από αυτά είναι λίγο στενοχωρημένο γιατί δεν είναι ο αδερφός του μαζί. Αλλά είναι όλοι καλά» λέει στο newsit.gr.

«Στην Μητρόπολη πάντα φροντίζαμε να έχουμε κάποια ποσότητα τροφίμων, οπότε μέχρι στιγμής και για τις επόμενες τρεις ή και τέσσερις ημέρες είμαστε καλά. Μετά θα δούμε τι θα κάνουμε» καταλήγει ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

TOP NEWS