Στέιτ Ντιπάρτμεντ: κατηγορεί τον Πούτιν ότι εργαλοποιεί την Ορθοδοξία

  • Δόγμα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στρέφεται κατά Πούτιν με την κατηγορία ότι εργαλειοποιεί τη Θρησκεία για να προωθήσει τα ρωσικά συμφέροντα.

Βολές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Βλαντιμίρ Πούτιν.Τον κατηγορεί ότι εργαλειοποιεί την ορθόδοξη ταυτότητα για την προώθηση γεωπολιτικών συμφερόντων της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, στόχος της κακόβουλης χρησιμοποίησης της ορθόδοξης ταυτότητας από τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι η προώθηση των ρωσικών γεωπολιτικών συμφερόντων.

Όπως σημείωσε ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «η Ρωσία εμπλέκεται σε συγκεκαλυμένες και απροκάλυπτα κακόβουλες προσπάθειες εργαλειοποίησης της ορθόδοξης ταυτότητας για την προώθηση των δικών της γεωπολιτικών συμφερόντων, υποστηρίζοντας ορισμένες Ορθόδοξες Εκκλησίες και τους ηγέτες τους και υπονομεύοντας συγχρόνως άλλες».

Συνεχίζοντας, ο ίδιος τόνισε τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στην προώθηση και στην προστασία των θρησκευτικών ελευθερίων. «Η προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας ή των πεποιθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας των θρησκευτικών μειονοτήτων, εξακολουθεί να αποτελεί βασικό στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Τα άτομα θα πρέπει να είναι ελεύθερα να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με το πώς εκφράζουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους, χωρίς εξωτερική παρέμβαση, συμπεριλαμβανομένης αυτής από ξένες κυβερνήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

TOP NEWS