Στενή η συνεργασία Εκκλησίας – ΥΕΘΑ

  • Dogma

Τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο δέχτηκε το πρωί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Μακαριώτατος. «Στις πολύ δύσκολες στιγμές που περνά ο λαός μας, θεωρούμε επιβεβλημένο να συσπειρωθούμε γύρω απ’ τους θεσμούς και τις αξίες, που διαχρονικά έχουν βοηθήσει τον Ελληνισμό να σταθεί όρθιος στα πιο δύσκολα, μέσα απ’ τις συμπληγάδες της Ιστορίας» σημείωσε ο Υπουργός σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πολύ στενή σχέση διαχρονικά με την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, λέγοντας χαρακτηριστικά: πριν από λίγες ημέρες γιορτάσαμε στις 21 Νοεμβρίου τα Εισόδια της Θεοτόκου. Θεωρούμε λοιπόν, ότι η καθοδήγηση της Εκκλησίας και, κυρίως, η συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων με την Εκκλησία της Ελλάδος μπορεί να αποδώσει πολλά σε επίπεδο προστασίας της ελληνικής οικογένειας».

 

Ο Αρχιεπίσκοπος από τη μεριά του συμφώνησε στο γενικό πνεύμα του Υπουργού και πρόσθεσε ότι «στις δύσκολες ώρες που περνάμε, η βοήθεια δεν προέρχεται μόνο απ’ το χώρο της Εκκλησιαστικής διοίκησης, όπως πολλοί έτσι το εκλαμβάνουν, αλλά απ’ όλους τους χώρους. Είναι μάλιστα συγκινητικό και πρέπει να επαινεθεί ότι ο στρατός έρχεται να συμβάλλει στον κοινό αγώνα. Σήμερα τέθησαν τα θεμέλια αυτού του κοινού σκοπού, που σιγά – σιγά θα υλοποιηθεί». 

 

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο Αποστολής κ. Κωστής Δήμτσας, τον οποίο ευχαρίστησαν, τόσο ο Μακαριώτατος, όσο και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης για την μεθοδική και ουσιαστική συνεργασία που διαγράφεται.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Κείμενο: Εcclesia.gr | Φωτογραφίa: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ