Στη Φιλανδία ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον Σεπτέμβριο

  • Dogma
οικουμενικός

Στη Φιλανδία θα ταξιδέψει τον προσεχή Σεπτέμβριο το  Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, προκειμένου να παρευρεθεί στον εορτασμό της συμπλήρωσης 100 ετών από της  Ορθόδοξης Εκκλησίας της Φινλανδίας ως αυτόνομης εκκλησίας.

Με αφορμή τα «100α γενέθλια της» της Εκκλησία της Φιλανδίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τη Δημοκρατία της Φιλανδίας από τις 08 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου του 2023, με επίκεντρο της επισκέψεώς του το Ελσίνκι.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Φινλανδίας γιορτάζει φέτος τα πρώτα 100 της χρόνια ως  μέρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς η υπογραφή του Τόμου που επιβεβαίωσε το διαχωρισμό της από το Πατριαρχείο Μόσχας και την αυτονομία της εντός του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έλαβε χώρα το 1923.

Σύμφωνα με το μέχρι τώρα πρόγραμμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα έχει σειρά συναντήσεων με ενεργά νεαρά μέλη της Εκκλησίας, εκπροσώπους της πόλης του Ελσίνκι,  διαφόρων άλλων φινλανδικών θρησκευτικών δογμάτων, αλλά και εμπειρογνώμονες οργανώσεων για την προστασία της φύσης.

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, ο κ. Βαρθολομαίος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Ουσπένσκι. Στις  12 Σεπτεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η συνοδεία του θα μεταβούν στην Εσθονία, όπου η Εσθονική Αποστολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Οικουμενικού Πατριαρχείου γιορτάζει και αυτή τη συμπλήρωση 100 ετών αυτονομίας.

 

 

TOP NEWS