Στη Μόσχα ταξίδεψαν τα λείψανα του Αγίου Σιλουάνου

  • Dogma
μόσχα

Στη Μόσχα ταξίδεψαν τα λείψανα του Αγίου Σιλουάνου από το Άγιο Όρος.

Μαζί με τα  λείψανα του Αγίου Σιλουανού ταξίδεψε στη Μόσχα  και η εικόνα που προσευχόταν ο Άγιος από το Άγιο Όρος.

Τα λείψανα του Αγίου Σιλουάνου και η εικόνα έφτασαν στη Μόσχα  το πρωί της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου, όπου έγιναν δεκτά από πλήθος πιστών.

μόσχα

μόσχα

Τα λείψανα του Αγίου από το αγιορείτικο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος έφτασαν στη Μόσχα, η οποία  αποτελεί και τον τελικό προορισμό του προγράμματος. Η κιβωτόςθα διατίθεται προς προσκύνημα από χθες έως τις 24 Σεπτεμβρίου στην εκκλησία του Μεγαλομάρτυρος Νικήτα στο λόφο Shvivoy και μετά στον ναού του Χριστού Σωτήρος.

Απόψε το βράδυ θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος. Μέχρι τώρα την ευλογία από το ιερό προσκύνημα έχουν αναζητήσει σε Λευκορωσία και Ρωσία περίπου 220.000 πιστοί!

μόσχα

μόσχα

Ο Άγιος Σιλουανός ο Αγιορείτης έγινε γνωστός πριν ακόμα αγιοκαταχτεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία με το βιογραφικό έργο «Ο γέροντας Σιλουανός του Άθω», που το συνέγραψε με ωραίο τρόπο ο Ηγούμενος της Μονής Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ της Αγγλίας Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος, που έζησε κοντά στον Άγιο για πολύ καιρό στον Άθω.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Σωφρόνιο, ο Άγιος Σιλουανός ασκήθηκε στο Άγιον Όρος για 46 ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα. Γεννήθηκε το 1866 μ.Χ. στο χωριό Σόβοκ της επαρχίας Λεμπεντιάσκ της Ρωσίας και το κοσμικό του όνομα ήταν Συμεών Ιβάνοβιτς Αντόνωφ. Στη Ρωσία έκανε το επάγγελμα του ξυλουργού. Στο Άγιο Όρος ήλθε το 1892 μ.Χ. και αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στην άσκηση και την προσευχή. Το 1911 μ.Χ. έγινε μεγαλόσχημος και στολίστηκε με πολλές άγιες αρετές και γέμισε όλος από θείο φως. Το 1915 μ.Χ. βγήκε για λίγο από το Άγιον Όρος και επισκέφθηκε τα μοναστήρια της πατρίδας του. Απεβίωσε στις 24 Σεπτεμβρίου του 1938 μ.Χ. και η Ορθόδοξη Εκκλησία πρόσφατα τον αγιοποίησε.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ