Στη Ρουμανία ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας

  • Dogma

 
Επίσημη επίσκεψη στο Πατριαρχείο της Ρουμανίας πραγματοποιεί από χθες ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστόφορος.

 

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα θετική περίοδο για τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών κάτι το οποίο φάνηκε και από τις ομιλίες των αρχηγών τους κατά την επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου.

 

«Η αδερφή Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας αν και μικρή αριθμητικά, είναι μια ομολογιακή, ιεραποστολική και δυναμική Εκκλησία που διοικείται από έναν Προκαθήμενο ιδιαίτερα γνωστό στον ορθόδοξο κόσμο» είπε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ που αναφέρθηκε ειδικά στο θέμα της ρουμάνικης ενορίας στην Τσεχία.

 

«Σας ευχαριστούμε για την φροντίδα σας για τους ορθοδόξους Ρουμάνους που ζουν στην πατρίδα σας και για την απόφαση σας να ευλογήσετε την δημιουργία μιας ρουμάνικης ενορίας υπό την δικαιοδοσία σας και την πνευματική καθοδήγηση της Εκκλησίας της Ρουμανίας» είπε.

 

Από την πλευρά του ο Τσέχος Προκαθήμενος ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και μίλησε με ιδιαίτερα ζεστά λόγια για την Ρουμανία και τον Πατριάρχη της.

 

«Γνωρίζετε οτι σας θαυμάζω προσωπικά όπως θαυμάζω και όλο το λαό της Ρουμανίας. Εξαιτίας σας  οι κάτοικοι της Τσεχίας έμαθαν πρόσφατα πως Ορθοδοξία σημαίνει και Ρουμανία». 

 

Σήμερα οι δύο Προκαθήμενοι βρίσκονται στο Ιάσιο όπου συμμετέχουν στους εορτασμούς για τον Άγιο Πιο Παρασκευά.

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ