Στη Βενετία η Αντιπροσωπεία για την παραλαβή του σκηνώματος της Αγίας Ελένης

  • Dogma
μέτρα

Στην Βενετία έφτασε πριν από λίγο η επίσημη αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος για την μεταφορά του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης. Την Ελληνική Αντιπροσωπεία απαρτίζουν ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ως εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες της Ιεράς Συνόδου.

Η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος έφτασε στον αερολιμένα Μάρκο Πόλο περίπου στις 9 τοπική ώρα και με πλοιάριο κατευθύνθηκε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Σε λίγη ώρα θα επισκεφθεί τον ιστορικό Ορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η τελετή παραλαβής του ιερού σκηνώματος της Αγίας Ελένης και του Τιμίου Ξύλου στο ναό του Αγίου Μάρκου και με λιτανευτική πομπή θα κατευθυνθούν στο πλοιάριο για να φτάσουν στον Αερολιμένα. Στην Ελλάδα θα φτάσουμε περίπου στις 5:30 ώρα Ελλάδος, όπου το ιερό σκήνωμα και την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα υποδεχθεί ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και θα τελεσθεί η Δέηση.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει για το ιερό προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω. Η επίσημη υποδοχή  θα γίνει μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω (επί της Ιεράς Οδού) από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β´. Το Τίμιο Ξύλο και το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης θα παραμείνουν στον Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής (κοντά στο Αιγάλεω), από 14 Μαΐου έως και 15 Ιουνίου 2017.

Αυτή τη χρονιά η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος εορτάζει, με τη χάρη του Θεού, 80 χρόνια διακονίας και προσφοράς στην οικουμένη. Το αποκορύφωμα αυτής της επετείου θα είναι η υποδοχή με τιμή και λαμπρότητα, κατά μήνα Μάιο, του Τιμίου Ξύλου και του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης της Ισαποστόλου, μητρός του Μεγάλου Κωνσταντίνου, του πρώτου Χριστιανού Αυτοκράτορα. Το πρόσωπο της Αγίας μας αποκαλύπτει την ίδια την καρδιά της Ορθοδοξίας, τον πνευματικό αγώνα των Αγίων, την ταπείνωσή τους, την αγάπη τους για τον άνθρωπο, την υπέρβαση του φόβου του θανάτου.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ