Στην αντεπίθεση Χρυσόστομος και Κύριλλος για το ΣΔΟΕ

  • Dogma

Πέντε ημέρες μετά την δημοσιοποίηση του ονόματος του από την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» σχετικά με την εμπλοκή του, στην υπόθεση των ελέγχων του ΣΔΟΕ, ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος «έσπασε» τη σιωπή του.
 
«Επειδή εσχάτως γίνεται πολύς λόγος περί υπάρξεως εκατομμυρίων ΕΥΡΩ εις τους προσωπικούς μου λογαριασμούς παρακαλώ όπως οιοσδήποτε Κληρικός ή λαικός έχει στοιχεία  να τα καταθέση επωνύμως εις την ΣΔΟΕ προς περαιτέρω έρευναν» λέει ο Μητροπολίτης στην γραπτή ανακοίνωσε που εξέδωσε.
 
Συμπληρώνει δε οτι επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα του «… προς προστασίαν της προσωπικότητός μου και την αποκατάστασιν της υστεροφημίας μου».
 
«Όποιος θέλει ας με ελέγξει»
Αυτός που φαίνεται να έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα από την όλη κατάσταση και την εμπλοκή του ονόμαστος του, είναι ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, που επίσης το «ΕΘΝΟΣ» κατονόμασε την προηγούμενη Κυριακή.
 
Ο κ. Κύριλλος σε δεύτερη ανακοίνωση του (ΕΔΩ η πρώτη) σημειώνει πως δεν έχει λογαριασμούς στο εξωτερικό, πως οι λογαριασμοί του στην Ελλάδα δεν έχουν την αμύθητη περιουσία που του καταλογίζεται και επιμένει πως το ΣΔΟΕ δεν τον εχει επισκεφθεί ποτέ.
 
«Το σύνολο των χρημάτων που διαθέτω, όπως εμφαίνεται στις τηρούμενες καρτέλες των Τραπεζών, τις οποίες και εζήτησα με έγγραφό μου την 27ην Νοεμβρίου 2012, άμα τη δημοσιοποιήσει του όλου θέματος εις τον έντυπο τύπο, στη μεν Εθνική Τράπεζα το ποσό των 35.519,00 ευρώ (προϊόν εκ του ληφθέντος εφάπαξ ως εκπαιδευτικού στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση), στην Αγροτική Τράπεζα το ποσόν των 122 ευρώ και στην Τράπεζα Πειραιώς το ποσόν των 50 ευρώ» λέει ο Μητροπολίτης.
 
Σημειώνει δε πως εξουσιοδοτεί «…εν λευκώ τον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να ελέγξει την αλήθεια των ενταύθα δηλουμένων μου».
 
Όπως ο Μητροπολίτης Περιστερίου έτσι και ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος δηλώνει πως σκοπεύει να προσφύγει στην Δικαιοσύνη
 
RNN | Ανδρέας Λουδάρος

TOP NEWS