Στην Αθήνα υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών

  • Dogma

Στην Αθήνα θα βρεθούν από τις 18 έως και τις 21 Νοεμβρίου εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών προκειμένου να ενημερωθούν για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

 

Πρόκειται για μια επίσκεψη ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου εκ μέρους των δυο οργανισμών αφού επικεφαλής των αντιπροσωπειών θα είναι οι γενικοί γραμματείς των συμβουλίων. Ο  Δρ Olav Fykse Tveit από πλευράς ΠΣΕ και ο  Αιδ. Δρ Guy Liagre από  πλευράς Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.

 

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν “Τα μέλη της κοινής αποστολής θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις δύο εκκλησίες-μέλη τους στην Ελλάδα, συγκεκριμένα, την Εκκλησία της Ελλάδος και την Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία” ενώ θα έχουν συναντήσεις τόσο με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, όσο και με τους Υπουργούς Παιδείας και Εξωτερικών.

 

Η επίσκεψη έρχεται να πραγματοποιηθεί, μετά από την έκφραση της ανησυχίας για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, που επίσημα διατυπώθηκε πρόσφατα από τα διοικητικά όργανα των δυο οργανισμών. 

 

Ο γενικός γραμματέας του ΠΣΕ, Αιδ. Δρ Olav Fykse Tveit, εν όψει της επίσκεψης, κάλεσε τις ανά τον κόσμο εκκλησίες-μέλη του οργανισμού να προσευχηθούν για τον λαό της Ελλάδας, «εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η οποία επηρεάζει τις ζωές των τοπικών κοινοτήτων πολύ σοβαρά». 

 

Πρόσθεσε επίσης πως «οι εκκλησίες στην Ελλάδα είναι αντιμέτωπες με την πρόκληση να ανταποκριθούν στις προσωπικές τραγωδίες, οι οποίες είναι άμεσο αποτέλεσμα της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Σε αυτούς τους καιρούς, εκφράζουμε, με αυτή μας την επίσκεψη, την αλληλεγγύη μας προς τις

δύο εκκλησίες-μέλη στην Ελλάδα».

 

Από πλευράς του ο γενικός γραμματέας της ΚΕΚ, Αιδ. Δρ Guy Liagre, δήλωσε πως «σε μια εποχή συνεχιζόμενης, βαθιάς οικονομικής ύφεσης, η πίστη μας, μας δίνει δύναμη να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, τη φτώχεια και την αγωνία – όχι μόνο ως άτομα, αλλά ως μια κοινότητα με μια ηθική μνήμη ριζωμένη στο Ευαγγέλιο». Προσέθεσε επίσης πως «ο αντίκτυπος της τρέχουσας κρίσης στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι αισθητός για πολλά χρόνια».

 

Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί εντός της Εκκλησίας της Ελλάδος που βλέπουν με σκεπτικισμό, στην καλύτερη των περιπτώσεων, αυτού του είδους τις επαφές του Αρχιεπισκόπου. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν αρκετές και ισχυρές φωνές ακόμη και μέσα στην Ιεραρχία που ζητούν την έξοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος από το ΠΣΕ και άλλους παρόμοιους οργανισμούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ