Στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

  • Dogma
κύπρος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα μεταβεί στην Κύπρο την προσεχή Κυριακή 08 Ιανουαρίου, υ προκειμένου να παραστεί στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου. 

Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο θα συνοδεύσει στην Κύπρο ως τακτικό μέλος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Μιλώντας ο νεοεκλεγείς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην κάμερα του Alpha Κύπρου, δήλωσε ότι  οι υπόλοιπες Εκκλησίες θα στείλουν Αντιπροσωπείες όπως έχουν ενημερώσει.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος καταλαμβάνει και επίσημα τον θρόνο του Αποστόλου Βαρνάβα όντας ο 76ος Προκαθήμενος της εκκλησίας, από τις 4 το απόγευμα της Κυριακής

“Θα μου δώσουν και τον μανδύα και θα υπογράψω με κόκκινο μελάνι. Είναι προνόμια που έδωσε ο Αυτοκράτορας και πρέπει να φυλάξουμε αυτά τα προνόμια να είμαστε φύλακες του Ελληνισμού”, δήλωσε ο κ. Γεώργιος Χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι η πρώτη ενθρόνιση Αρχιεπισκόπου, η οποία  θα λάβει χώρα στον νέο Καθεδρικό ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία. Ο Καθεδρικός ναός θα είναι προσβάσιμος για όλους όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την τελετή της ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου, ενώ στον εξωτερικό χώρο θα πραγματοποιείται αναμετάδοση της τελετής.

 

TOP NEWS