Στην επαρχία Σάρνι καθαγιάσθηκε νέος ναός της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

  • Dogma
σάρνι

Στην επαρχία Σάρνι καθαγιάσθηκε νέος ναός της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο οποίος ανηγέρθη αντί του καταληφθέντος από τους σχισματικούς.

Στις 13 Μαρτίου 2021 ο μητροπολίτης Πολέσιε και Σάρνι Ανατόλιος τέλεσε τα θυρανοίξια του ιερού ναού των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο χωριό Γιασινέτς στην περιφέρεια Ρόβνο. Αυτό μετέδωσε η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων επικαλούμενη την Υπηρεσία Τύπου της εκκλησιαστικής επαρχίας Πολέσιε.

Μετά την επιδρομική κατάληψη του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο χωριό Σελέτς του δήμου Ντουμπρόβιτσα η διωκόμενη εκκλησιαστική κοινότητα αναγκάσθηκε να εκκλησιάζεται στο παρεκκλήσι, που ευρίσκεται στο κοιμητήριο του χωριού Γιασενέτς. Με τις προσπάθειες του εφημερίου του ναού πρωθιερέα Νικολάου Ιβανίτσκο και των ενοριτών ο χώρος διαμορφώθηκε ως ναός.

Ο μητροπολίτης Ανατόλιος καθαγίασε τη νέα Αγία Τράπεζα και με την ευλογία του Μακαριωτάτου μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονουφρίου τοποθέτησε στη βάση της Τράπεζας (που έχει σχήμα σταυρού) ιερά λείψανα του Αγίου ιερομάρτυρος Βλαδιμήρου, μητροπολίτη Κιέβου και Γαλικίας. Μετά τον καθαγιασμό της Αγίας Τράπεζας τελέσθηκε η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Επίσης συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Ανδρώας Μονής του χωριού Βελίκιε Τσεπτσέβιτσι αρχιμανδρίτης Αντώνιος Γκριμπάν, ο εφημέριος του ιερού ναού των Αγίων Πέτρου και Παύλου του χωριού Γιασινέτς πρωθιερέας Νικόλαος Ιβανίτσκο, ιερείς από τα γειτονικά χωριά, καθώς και κληρικοί της εκκλησιαστικής επαρχίας Κιέβου.

Μετά τη λήξη της Θείας Μυσταγωγίας ο Σεβασμιώτατος κ. Αντώνιος συνεχάρη τους κληρικούς και τους πιστούς για τα θυρανοίξια του ναού, ευχήθηκε στους πιστούς να διαφυλάξουν τον ναό και την πίστη των παππούδων και προπαππούδων τους και τους ευχαρίστησε για τη θυσιαστική τους διάθεση.

TOP NEWS