Στην Εσθονία ο Οικουμενικός Πατριάρχης για το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών

  • Dogma
πατριάρχης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία στη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε σήμερα, Παρασκευή, 16 Ιουνίου, από την έδρα του, για το Ταλίν της Εσθονίας, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση της ηγεσίας του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, προκειμένου να πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία στη Γενική Συνέλευσή του, η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της εχθές και θα ολοκληρωθούν στις 20 Ιουνίου 2023.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα απευθυνθεί στη Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Κυριακή, 18 Ιουνίου, με θέμα : “What are our Ecumenical tasks in future Europe?”.

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ιλίου κ. Ραφαήλ και ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.

Επίτροπος του Πατριάρχου ορίσθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο οποίος και τον προέπεμψε στο Αεροδρόμιο της Πόλης, μαζί με τον Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο.

TOP NEWS