Στην Ισλανδία ο Μητροπολίτης Σουηδίας

  • Dogma
Μητροπολίτης Σουηδίας

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυίας κ. Κλεόπας θα πραγματοποιήσει την πρώτη ποιμαντορική του επίσκεψη στην Ισλανδία από την Τρίτη, 19, έως την Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016. 

«Με μεγάλη χαρά προσδοκώ την πρώτη μου πνευματική συνάντηση με το Ορθόδοξο Χριστιανικό ποίμνιο της Ισλανδίας, γιά να γνωριστώ με τους συμπατριώτες μου Έλληνες και τους άλλους Ορθοδόξους αδελφούς μας που ζουν στην ευρύτερη περιοχή και υπάγονται πνευματικά στην δικαιοδοσία της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας», δήλωσε ο Μητροπολίτης. «Στην πρώτη αυτή συνάντηση – ελπίζω ότι θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη συναντήσεις στο μέλλον – θα ήθελα να απευθύνω πρόσκληση προς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και προς όλους όσοι ενδιαφέρονται για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, να έλθουν και να γνωριστούμε, ώστε να θέσουμε τα θεμέλια για μία μελλοντική συνεργασία, σε μία εν Χριστώ πορεία, την οποία θα βαδίσουμε μαζί.»
Κατά την διάρκεια της επισκέψεώς του, εκτός από την συνάντηση με την τοπική Ορθόδοξη Χριστιανική Κοινότητα, ο Ποιμενάρχης θα τελέσει το Ι. Μυστήριο του Ευχελαίου την Τετάρτη, 20 Ιουλίου, στις 7 μ.μ., στον Ρωσσικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, επί της οδού Öldugata 44, 101 Reykjavik, όπου προσκαλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
Παράλληλα, προς τη γνωριμία του με το Ορθόδοξο Χριστιανικό ποίμνιο, ο Σεβασμιώτατος θα έχει επαφές με τους εκκλησιαστικούς και πολιτικούς ηγέτες της χώρας.

Την Πέμπτη, 21 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης κ. Κλεόπας θα μιλήσει στο Skalholt, κατά τις εργασίες του Διαχριστιανικού Διεθνούς Σεμιναρίου, το οποίο οργανώνει η Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία της Ισλανδίας, με θέμα: «Crossing Borders». Στο εν λόγω Σεμινάριο θα συμμετάσχουν ως ομιλητές Κληρικοί, διανοούμενοι από τον χώρο του πολιτισμού, της τέχνης και της ιστορίας. Ο Μητροπολίτης θα παρουσιάσει τον υπερεθνικό χαρακτήρα της Εκκλησίας από Ορθοδόξου Χριστιανικής επόψεως.
Υπενθυμίζεται ότι, το Ελληνορθόδοξο ποίμνιο της Ισλανδίας τελεί υπό την πνευματική προστασία καί ποιμαντική μέριμνα της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυίας – μιάς Επαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την οποία απαρτίζουν τέσσερα κράτη: η Σουηδία, η Νορβηγία, η Δανία καί η Ισλανδία. Ο Μητροπολίτης κ. Κλεόπας Στρογγύλης εξελέγη παμψηφεί από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στις 5 Μαίου 2014, για να ποιμάνει την εν λόγω Ι. Μητρόπολη, μετά από εισήγηση της Α.Θ.Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ύστερα από 22 έτη ιερατικής διακονίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και από της έδρας διδασκαλίας σε διάφορα Κολέγια και Πανεπιστήμια της Αμερικανικής Συμπολιτείας.

TOP NEWS