Στην Ιταλία ο Οικουμενικός Πατριάρχης

  • Dogma

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος θα τιμηθεί σε ειδική τελετή με τον τίτλο του Επιτίμου διδάκτορος από την Ποντιφική Σχολή Νοτίου Ιταλίας.

Σήμερα, Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023, το πρωί, ανεχώρησε για την Νεάπολη της Ιταλίας η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προκειμένου να τιμηθη εκεί σε ειδική τελετή με τον τίτλο του Επιτίμου διδάκτορος από την Ποντιφική Σχολή Νοτίου Ιταλίας. Θα ομιλήση, επίσης, στην έναρξη του Συνεδρίου με θέμα “Η λειτουργία σημείον της πορείας ενότητος εις την συνοδικήν Εκκλησίαν”.

Συνοδοί του Πατριάρχου, πλην του εκεί ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Ιταλίας κ. Πολυκάρπου και του εν Νεαπόλει βοηθού του Θεοφιλ. Επισκόπου Κρατείας κ. Γεωργίου, οι Πανοσιολ. Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου κ. Βοσπόριος και Αρχιμανδρίτης κ. Καισάριος Χρόνης, υπεύθυνος του Αρχειοφυλακίου.

Επίσης, συνταξιδεύει με την Α.Θ. Παναγιότητα και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος των εν τη Πόλει ΡΚαθολικών κ. Massimiliano Palinuro, του οποίου την εν τη περιοχή γενέτειραν θα τιμήση διά βραχείας επισκέψεώς του ο Πατριάρχης.

TOP NEWS