Στην Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

  • ΔΟΓΜΑ

Το Ελληνικό Κολλέγιο Τιμίου Σταυρού της Ελληνορθόδοξης Θεολογικής Σχολής Βοστώνης επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, το περασμένο Σαββατοκύριακο 5-6 Φεβρουαρίου, όπου ευλόγησε όλη την φοιτητική κοινότητα, με αφορμή την έναρξη του εαρινού εξαμήνου.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό που τελέστηκε στο Παρεκκλήσι του Τιμίου Σταυρού το Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου, παραμονή της εορτής του Μεγάλου Φωτίου, χαρακτηρίζοντάς τον ως «σύγκρουση χαράς και πνευματικής εορτής». Προέτρεψε δε, όλους να μιμηθούν τον Άγιο Φώτιο: «…Χρησιμοποιήστε τη μάθησή σας στην διακονία του Χριστού. Μελετήστε με επιμέλεια και αφοσίωση και πάνω από όλα εξασκήστε την αγάπη—αγάπη σε ό,τι κάνετε».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας το πρωί της Κυριακής, ο Σεβασμιώτατος εξέπληξε τον Δρ. Γεώργιο Παρσένιο, κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, αναδεικνύοντάς τον στο βαθμό του Οικονόμου, λέγοντας ότι «η Σχολή είναι η καρδιά της Αρχιεπισκοπής και βρίσκεστε σε το κέντρο της καρδιάς μας». Επαίνεσε επίσης, τον Πρόεδρο της HCHC, Γιώργο Μ. Καντώνη, για τον τρόπο διοίκησης που άσκησε που άσκησε, σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας. «Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο που έδωσε το καλύτερο παράδειγμα σε όλους μας».

Μετά τη Θεία Λειτουργία, φοιτητές, προσωπικό και καθηγητές προχώρησαν στο Μαλιώτειο Πολιτστικό Κέντρο για την κοπή της καθιρωμένης Βασιλόπιτας, όπου αποτελεί μακρόχρονη παράδοση.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είπε:

«Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο για να εγκαινιάσει την εαρινή περίοδο του πολύτιμου Ελληνικού Κολλεγίου του Τιμίου Σταυρού μας από αυτή τη Βασιλόπιτα. Τι καλύτερο να επικαλεστεί κανείς, σε τόπο μάθησης και ευσέβειας, από τον Μέγα Βασίλειο; Και στην εορτή του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου!

Τη σύμπτωση των ημερών, βλέπω ως ένα ευοίωνο σημάδι για αυτό το νέο έτος του 2022—την εκατονταετηρίδα της ιερής μας Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Και οι δύο αυτοί μεγάλοι Άγιοι ήταν υπερασπιστές της ορθόδοξης διδασκαλίας του Αγίου Πνεύματος… Και αυτή είναι η αποστολή αυτού του ιδρύματος. Είμαστε εδώ για να μάθουμε να μιλάμε και να διακηρύσσουμε την Ορθόδοξη Πίστη με σοφία και εξουσία. Τη σοφία που αποκομίζουμε από τις διδαχές των Αγίων Πατέρων. Η εξουσία προέρχεται από τις πεποιθήσεις μας και από την ευλογία της Εκκλησίας…

Γι’ αυτό, αγαπημένοι μου φίλοι, ας αγκαλιάσουμε το νέο έτος του 2022 και ας δεχθούμε την ευλογία αυτής της Βασιλόπιτας με νου που αναζητά σοφία και καρδιές γεμάτες ελπίδα. Είθε ο Ελεήμων Κύριός μας να χαρίσει σε αυτή την πολύτιμη κοινότητα του Ελληνικού Κολλεγίου, της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού ένα πολύ χαρούμενο, υγιές και πνευματικά ακμαίο Νέο Έτος 2022, καθώς και έναν ευλογημένο και χαρούμενο εορτασμό της Αρχιεπισκοπικής Εκατονταετηρίδας μας. Αμήν.»

TOP NEWS