Στις 22 Ιουνίου η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής

  • Dogma
ελπιδοφόρος

Το Σάββατο 22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στον Καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Το νέο Αρχιεπίσκοπο θα ενθρονίσει ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος, ο οποίος συνδέεται με τον Ελπιδοφόρο από τα πρώτα έτη της εκκλησιαστικής του διαδρομής και του έχει σταθεί ως πολύτιμος πατέρας και βοηθός  σε όλη του την πορεία.

Άλλωστε, κάθε άλλο παρά τυχαίο θεωρείται το γεγονός ότι  ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος όρισε τον Σεβασμιώτατο Γερμανίας ως Νυμφαγωγό κατά την εκλογή του Ελπιδοφόρου σε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι την ενθρόνισή του, νεοεκλεγείς Αρχιεπίσκοπος Αμερικής όρισε με επιστολή ως επίτροπο (vicar) το αρχαιότερο τη τάξη μέλος της Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου, ο οποίος είναι ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος. Ο Σεβ. Βοστώνης τυγχάνει ο πρώτος στα πρεσβεία Μητροπολίτης στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, αλλά είναι και εκ των σημαντικότερων Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στη θεία λειτουργία θα μνημονεύεται η φήμη του νέου Αρχιεπισκόπου.

Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο  Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ανέφερε ότι όταν μπήκε στο Πατριαρχείο για να υποβάλει τα σέβη του, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να προσκυνήσει τις εικόνες της Παναγίας της Φανερωμένης και της Παναγίας της Παμακαρίστου (Καθώς η Υπεραγία Θεοτόκος αποτελεί και προστάτιδα της Κωνσταντινούπολης.),ζητώντας ευλογία για να αναλάβει, να συνεχίσει και να φέρει εις πέρας το έργο που του ανετέθη. Παράλληλα σημείωσε πως ημερομηνία που εξελέγη συμπίπτει με την ημερομηνία των εγκαινίων της Κωνσταντινούπολης.

TOP NEWS