Στις 25 Μαΐου ανοίγει η Παναγία Σουμελά

  • Dogma
σουμελά

Το πρώτο τμήμα της Παναγίας Σουμελά, επρόκειτο να ανοίξει τις πόρτες τους για τους επισκέπτες στις 18 Μαΐου , μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αναστήλωσης, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με τον Ali Ayvazoglu, τοπικό Διευθυντή του Υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μάλιστα,  έχει αιτηθεί στις τουρκικές αρχές να του δοθεί άδεια για την τέλεση ορθόδοξης λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο του 2019.

Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείου Anadolu, ο διευθυντής Αλί Αιβαζόγλου δήλωσε ότι το μοναστήρι θα γίνει πόλος έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του  2016 και στο πρώτο μέρος της αναστήλωσης σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τούρκου Αξιωματούχου: ««Καθαρίστηκαν 4.000 τόνοι βράχων για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των επισκεπτών μας. Επιπλέον ανασχεδιάστηκε μονοπάτι 300 μέτρων για το Μοναστήρι και αποκαταστάθηκαν τα ιστορικά υδραγωγεία, το κτίριο εισόδου και οι σκάλες που οδηγούσαν στο μοναστήρι».

Πηγή: Με πληροφορίες από Anadolu

 

 

 

 

TOP NEWS