Στις Μπαχάμες με οικονομική βοήθεια ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

  • Dogma
μπαχάμες

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος θα επισκεφθεί τις Μπαχάμες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα στις Μπαχάμες κομίσει οικονομική βοήθεια ύψους $150.000 εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής, ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε από δωρεές της «Ηγεσίας των 100», της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητας και άλλων φορέων.

Τον κ. Ελπιδοφόρο θα συνοδεύει ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Τζον Κατσιματίδης και άλλα μέλη του, ο πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Καρλούτσος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, μέλη από την Φιλόπτωχο, και στελέχη του Οργανισμού IOCC – Διεθνούς Ορθόδοξης Φιλανθρωπίας. Η καταστροφή σε μερικές περιοχές είναι ολοκληρωτική με ισοπεδωμένες και πλημμυρισμένες ολόκληρες πόλεις και κωμοπόλεις.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου ο Αρχιεπίσκοπος θα προστεί της Θείας Λειτουργίας στον Ελληνορθόδοξο ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο οποίος βρίσκεται στη διεύθυνση 11 West Street, Nassaw Bahamas.

Η ομώνυμη κοινότητα του Ευαγγελισμού ιδρύθηκε πριν από ενενήντα χρόνια από Ελληνες μετανάστες, ενώ σήμερα καταβάλλεται προσπάθεια ανακαίνισης του ιερού ναού και του κοινοτικού της συγκροτήματος. Ιερατικός της προϊστάμενος από το έτος 2015 μέχρι σήμερα είναι ο π. Ειρηναίος Τζέφρυ Κοξ.

Η κοινότητα είναι υπό την άμεση ποιμαντική ευθύνη του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ε.Κ.» ο π. Ειρηναίος στις 14 Σεπτεμβρίου είχε πει για την επικείμενη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, πως «είμαστε ενθουσιασμένοι και νιώθουμε μεγάλη τιμή που θα μας επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος. Εχουν περάσει πολλά χρόνια, περί τα 10 με 11 χρόνια, από τότε που μας είχε επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος. Οταν έλθει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος λόγω της υψηλής του θέσης και ιδιότητας θα συναντηθεί με τους ηγέτες εδώ στις Μπαχάμες».

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας/Κώστας Μπέης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ