Στο Φανάρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’

  • Dogma
πατριάρχης

Μετα την απόφαση του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας να αναγνωρίσει την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας  ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’, μεταβαίνει στο Φανάρι, όπου και θα συλλειτουργήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Για την Κωνσταντινούπολη αναχωρεί στις 29 Νοεμβρίου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄, για να παραστεί στη Θρονική Εορτή του Αγίου Ανδρέου και να συλλειτουργήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Ανδρέα στις 29 Νοεμβρίου, ενώ την επόμενη ημέρα οι δυο Πατριάρχες θα συλλειτουργήσουν στην πανηγυρική Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 08 Νοεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε τηλεφωνήσει στον Πατριάρχη Θεόδωρο για να τον ευχαριστήσει για την απόφαση του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας να αναγνωρίσει την Εκκλησία της Ουκρανίας υπό τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο, ανακοίνωση που ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος είχε κάνει το πρωί της ίδιας ημέρας στην αραβόφωνη ελληνορθόδοξη εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Ντάχερ του Καΐρου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ