Στο Φανάρι ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους

  • Dogma
φανάρι

Στο Φανάρι βρέθηκε την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, ο Άρχων Έξαρχος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και μεγάλος ευεργέτης, κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο οποίος είχε συνεργασία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους συζήτησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη τη σ σχεδιαζόμενη ανακαίνιση του κτηρίου της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η οποία εδρεύει στους χώρους της Ι.Μονής Αγίας Τριάδος.

Την δαπάνη για τα έργα ανακαινίσεως έχει αναλάβει ο κ. Μαρτίνος, ο οποίος είχε ενημερώσει τον Παναγιώτατο για την απόφασή του αυτή κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επίσης, ο κ. Μαρτίνος έχει αναλάβει τόσο την ανακαίνιση της Αστικής Σχολής Γαλατά, όσο και του Ι.Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τένεδο.

Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Βαρθολομαίο ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Ορους συνοδευόταν από το στενό συνεργάτη του, Δρ.Γρηγόριο Πενέλη, και τους εκπροσώπους της εταιρείας που αναλαμβάνει την ανακαίνιση των κτηριακών εγκαταστάσεων της Χάλκης.

Στη συνέχεια ο Άρχων Οφφικιάλιος της Μητρός Εκκλησίας, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του και τον Σεβ.Μητροπολίτη Μύρων Χρυσόστομο επισκέφθηκε την Ι.Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

TOP NEWS